Novosti

25.09.2020

Ovog vikenda obilježava se Svjetski dan turizma

Ovog vikenda, u subotu i nedjelju Istarska županija, po peti put za redom, organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma, koji se inače obilježava od 1970.godine. Zašto se Istarske županija prije 5 godina odlučila uključiti u obilježavanje Svjetskog dana turizma pojašnjava pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković: (ton – Nada Prodan Mraković). Ove godine Svjetski dan turizma održava se pod geslom "Turizam i ruralni razvoj“, a Upravni odjel za turizam je na poziv za uključivanje u obilježavanje: (ton – Nada Prodan Mraković 1). 

Svi sadržaji nude se uz popust do 50 posto ili potpuno besplatno. Na Labinštini su se u obilježavanje Svjetskog dana turizma uključili Eko muzej Vlaški puti u Šušnjevici, Agroturizam Cerovac u Eržišću, Golden Valley Apartman&Ranch u Svetom Martinu, Agroturizam „Giovana Alegra“ u Šumberu i Negri Olive u Labinu. 

Zbog lošeg vremena najavljena Edukativna šetnja kroz Park skulptura je odogođena za 3. listopada. Svjetski dan turizma u subotu će u 10.30 u Eko muzeju Vlaški puti u Šušnjevici prigodno otvoriti pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković. Direktorica Turističke zajednice Općine Kršan Ariana Brnetić i voditeljica Eko muzeja Vlaški puti Viviana Brkarić predstavit će tom prilikom turističku ponudu Kršana i novi kulturni proizvod Eko muzej Vlaški puti.