Novosti

 

 

25.09.2020

Sretan Dan Istarske županije!

Svečanom sjednicom Skupštine Istarske županije danas je obilježen Dan Istarske županije, a tim su povodom čestitke građankama i građanima Istre uputili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić: (ton – Valter Drandić) i obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin: (ton – Fabrizio Radin).

Istra je jedinstvena, drugačija i uvijek svoja, poručio je u povodu dana Istarske županije predsjednik IDS-a Boris Miletić

Predsjednik IDS-a Boris Miletić čestitao je danas građanima Istre Dan Istarske županije, koji se slavi 25. rujna na dan osnivanja Istarske županije te u spomen Rujanskim odlukama iz 1943. godine o sjedinjenju Istre, Rijeke i Zadra te pripadajućih otoka s maticom Hrvatskom. - Danas slavimo dan naše županije koja je jedinstvena, drugačija i uvijek - svoja!, kazao je Miletić dodajući kako možemo biti „ponosni na put koji smo izabrali i na civilizacijske standarde koje smo dosegnuli.“ Istra je danas po mnogo čemu uzor ostatku Hrvatske, počevši od vrijednosti koje se dosljedno njeguju u našoj regiji, ali i po iznimnim rezultatima u gospodarstvu, poljoprivredi, turizmu i IT sektoru. „Ponosan sam na sve vas koji ste svojim radom Istru učinili najnaprednijom i najrazvijenijom hrvatskom regijom!“, kazao je Miletić koji se potom osvrnuo i na izvanrednu situaciju oko koronavirusa. - U ovoj teškoj i nezahvalnoj godini bili smo primjer drugima. Od srca vam hvala na disciplini, solidarnosti i suradnji! Nema toga što nas može zaustaviti na našem putu razvoja i prosperiteta!