Novosti

22.10.2020

Lloyds design organizira Štorije - besplatna okupljanja za sve ljubitelje ICT trendova!

Lloyds design, istarska ICT tvrtka iz Labina prvenstveno usmjerena na izradu mobilnih aplikacija i softverskih rješenja, nakon 2 godine pauze nastavlja s organiziranjem Štorija - osmih po redu informativnih "neformalnih" druženja gdje se kroz predavanja i edukacije dijeli znanje o popularnim digitalnim trendovima.

U istarskom dijalektu 'Štorije' se mogu prevesti kao 'Priče', no njihovo šire značenje obuhvaća otvorene razgovore, brainstorming, prenošenje iskustva, dijeljenje znanja i stvaranje ideja. U tu svrhu dobili su novčana sredstva iz Horizon 2020 programa za istraživanje i inovacije kojim sredstvima će domaće ICT stručnjake spojiti s domaćim ICT leaderima i entuzijastima.

Štorije su prvenstveno usmjerene za umrežavanje pratitelja i ljubitelja ICT industrije, od vlasnika ICT tvrtki, programera, dizajnera, pa do studenata, mladih ljudi i penzionera. Nužnost za ovakvom vrstom druženja proizlazi iz činjenice da je potražnja tržišta za programerima veća od njihovog odaziva na natječaje, čime se mijenja način lobiranja novih zaposlenika. Besplatna okupljanja održavati će se jednom mjesečno, petkom u poslijepodnevnim satima, u prostorijama tvrtke Lloyds design d.o.o., Rudarska 1, Labin.

Direktor Domagoj Ostović naglašava kako će na okupljanjima biti opuštena atmosfera uz praćenje određene strukture - prvih sat i pol rezervirano je za predavanje i/ili radionicu, zatim slijedi diskusija i razmjena ideja uz hranu. Sudionici meetupa imati će šansu osvojiti nagradu s obzirom da će se na kraju svakog predavanja održati kratka nagradna igra.

Glavna nagrada cjelokupnih Štorija je ulaznica za međunarodnu ICT konferenciju koja se inače održava krajem rujna, Digital Labin 2021.Svako pojedinačno druženje ugostit će između 25 i 50 sudionika, koja brojka ovisi o epidemiološkim mjerama. Više o poduzetim epidemiološkim mjerama i općenito o Štorijama možete pronaći na Facebook eventu Lloyds Štorije.