Lokalne vijesti

23.10.2020

Startup akademija dolazi u Labin

Startup akademija dolazi u Labin. Odlična je ovo vijest za sve one koji razmišljaju o ulasku u poduzetništvo i pokretanju vlastitog posla, ili su postojeći poduzetnici s novim projektima na vidiku i željni dodatne edukacije. Akademija je na rasporedu od 26.-28. listopada, od 16:30-20:00 sati, a održat će se online. Prijava je moguća putem prijavnog obrasca dostupnog na web-stranici Grada Labina.

Startup akademija u Labinu provodi se u suradnji Start-Up udruge, Grada Labina i Istarske razvojne agencije. Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju polaznici će savladati osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će im biti korisne u uspješnom poslovanju. Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju. Dakle, akademija je namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, već su samo željni dodatne edukacije, networkinga…

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije polaznici će dobiti certifikat o akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će im pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja. Osim edukativnog dijela, sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), ukoliko žele mogu sudjelovati i u natjecateljskom dijelu.

U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu). Pobjednička ideja osvaja 10.000kn, a nagradu u cijelosti osigurava Istarska razvojna agencija. Sponzor projekta Startup akademija je Zagrebačka banka.