Lokalne vijesti

21.11.2020

Labinski srednjoškolci vraćaju se u školske klupe

Nakon što je potvrđeno nekoliko COVID-19 pozitivnih učenika u prvoj polovici studenoga, a da se ne bi ugrozilo njihovo zdravlje i zdravlje ostalih, u Srednjoj školi Mate Blažine pristupili su provođenju epidemioloških mjera samoizolacije za učenike (u jednom trenutku njih 77) iz nekoliko razreda, ali i za nastavnike (njih 20), koji su imali nastavu u njihovim razredima. Škola je 13. 11. privremeno prešla na nastavu na daljinu do 20. 11. 2020., a sve u skladu s postupanjima s epidemiološkom službom, osnivačem i lokalnim stožerom.

U međuvremenu, srećom, nije zabilježeno novih slučajeva do današnjeg dana, niti su se razvili simptomi kod učenika i nastavnika u samoizolaciji, stoga povratak svih učenika i nastavnika u školske klupe slijedi u ponedjeljak 23. 11., priopćili su iz labinske srednje škole.

"U takvim sve zahtjevnijim okolnostima, kad se najavljuju puno rigoroznije mjere, inzistiram da se u potpunosti poštuju nužne upute - NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI NA NASTAVI GDJE SE NE MOŽE OSIGURATI PROPISANA DISTANCA KAO I U DRUGIM ZAJEDNIČKIM PROSTORIMA ŠKOLE, IZBJEGAVANJE MIJEŠANJA UČENIKA RAZLIČITIH RAZREDA TE OBAVEZNA DEZINFEKCIJA RUKU. Zbog trenutne sve složenije epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom apeliram na apsolutno pridržavanje planiranih mjera i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U protivnom nam slijede ponovne iscrpljujuće mjere samoizolacije, daljnja on line nastava ili neki drugi model nastave te uvođenje strožih mjera. BUDIMO ODGOVORNI I ČUVAJMO SEBE I DRUGE! Sretan vam povratak!", poručio je ravnatelj škole Čedomir Ružić.