Scena

22.12.2020

Legendarni ET predstavlja album demo snimki ''Retrospective 1988-1991''

Kultni hrvatski sastav ET (Electro team) čije hitove poput "Tek je 12 sati", "Ne traži ljubav", "Sve bih dala da znam", "Da ti nisam bila dovoljna" znaju sve generacije, predstavlja album "Retrospective 1988 - 1991" s dosad nikad objavljenim demo snimkama iz tog perioda.

"Radi se o demo snimkama koje su stajale na DAT-u i na nagovor našeg velikog obožavatelja i glazbenog urednika Anđelka Preradovića spasili smo te snimke odnosno digitalizirali ih te odlučili sada ih objaviti da ipak ostanu kao svjedok vremena i početaka jedne grupe koja je ostavila neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. Tek par tih pjesama su imale u tom periodu javnu izvedbu na lokalnom nivou.", ispričao je vođa Boytronic te nastavio:

"Iako će te pjesme, produkcija i izvedba mnogima sada zvučati smiješno i staromodno, ali u to vrijeme smo pratili svjetske trendove old school rapa i koketirali s komercijalnim pristupom, ali i s hard core zvukom. Tada ta vrsta glazbe nije bila prisutna u domaćem eteru i tek mali broj ljudi je slušao rap, a mi smo kao takvi bili atrakcija jer smo donijeli neki novi zvuk.

Grupa ET je zasigurno jedan od rap i hip hop pionira na ovim prostorima pa smo sada odlučili podijeliti s javnosti nešto što meni predstavlja temelj koji nas je godinama polako, ali sigurno vodio prema uspjehu; prvo do "Molitve za mir" kada su svi saznali za nas, pa do mogućnosti snimanja prvog albuma 1992. gdje smo se još stilski tražili i da bi 1993. (šest godina od osnutka grupe) napravili "Tek je 12 sati", a sve ostalo je povijest."

Urednik izdanja Anđelko Preradović (Aquarius Records), i sam veliki obožavatelj ET-a , otkrio je kako se rodila ideja za ovom suradnjom:

"Kao slušatelj, grupu ET sam upoznao kroz snimke koje su puštali u emisiji Hameda Bangoure - Disco Shock. Spot "Miami ladies" vidio sam osobno na MTV-u. U nekoliko razgovora s Boytronicom, nagovorio sam ga da se te snimke nikako ne smiju držati u ladici i da ih treba pustiti kao bitan dio njihove diskografije. Ovo čak nije odraz patetične nostalgije - ovo je bitan povijesni moment koji je sigurno odredio njihov stav i prema glazbi i prema stvaralaštvu. Drago mi je da je sve napokon dostupno u najboljoj mogućoj kvaliteti. I hvala svima koji su to željeli čuti."

Album je dostupan putem svih streaming servisa.