Novosti

11.01.2021

Otvoren natječaj Rovinj PhotoDays - GRAND PRIX iznosi 2000 eura!

Zbog situacije uzrokovane Covid 19 pandemijom 13. i 14. edicija Rovinj Photodays festivala tijekom 2020. i 2021. godine održavaju se isključivo provedbom online godišnjeg natječaja te popratnih video i online predstavljanja finalista tijekom jeseni u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te kod partnera festivala.

Četrnaesta edicija Rovinj Photodays-a u 2021. godini otvorena je 8. siječnja 2021. godine, velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom:

International Competition of Contemporary Photography - 14th Rovinj Photodays 2020

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava na www.photodays-rovinj.com

Natječaj za 2021. godinu traje do 31.03.2021.

PRAVILA PRIJAVE:

1. Prijavljuje se fotografije ili serije fotografija nastale u posljednje dvije godine

2. Jedna prijava može biti jedna fotografija ili serija fotografija uz istu temu. Uz rad se prilaže kraća biografija (do kartice teksta) i izjava o radu – do kartice teksta na materinjem i engleskom jeziku.

3. Za sudjelovanje se plaća kotizacija od 15 EUR / 17 USD / 110 HRK

4. Jedna kotizacija pokriva ukupno 3 prijave

Sudionici imaju pravo prijaviti fotografije u šest kategorija: Arhitektura, Dokumentarna, Moda, Pejzaž, Akt/Tijelo i Portret

Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje ocjenjivačkom sudu koji, kao i svake godine, čine renomirani stručnjaci: Hrvoje Slovenc, vizualni umjetnik (HR/NY), Sabina Salamon, kustosica u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (HR) te predsjednik žirija Dejan Sluga, upravitelj, direktor programa i kustos Udruge, Galerije i Centra za suvremenu fotografiju Photon (SI).

Natječaj će biti otvoren do 31. ožujka 2021. Proglašenje finalista i pobjednika u svim kategorijama bit će u travnju 2021. godine.

Grand Prix bit će proglašen 8. svibnja 2021. kada bi, u normalnim okolnostima, na velikoj finalnoj večeri u Rovinju pobjedniku uručili nagradu i ček na 2.000 eura.

Odlukom generalnog pokrovitelja festivala tradicionalna završnica festivala sa svim dosadašnjim popratnim programima, iz razloga uzrokovanih pandemijom, neće se tijekom svibnja održati u Rovinju, već će se aktivnosti usmjeriti isključivo na online predstavljanje finalista i pobjednika natječaja.

GRAND PRIX

1. Novčani iznos od 2.000 eura
2. Samostalna izložba s pripadajućim katalogom na završnici festivala u svibnju 2022. godine u Rovinju
3. Besplatan smještaj na bazi polupansiona u hotelskom naselju Amarin za vrijeme boravka u Rovinju 2022.
4. Samostalnu izložbu s pripadajućim katalogom u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci tijekom jeseni 2022. godine
5. Posebna pozicioniranost u fundusu muzeja gdje rad ostaje na skrb kustosa u digitalnoj ili otisnutoj formi (po izboru autora)
6. Priznanje/ plaketu: Grand Prix Photodays 2021

"Vjerujemo da se u Rovinj vraćamo 2022. godine", poručuju organizatori.