Lokalne vijesti

Villas Holiday

27.01.2021

Sutra prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Labina

Labinski gradski vijećnici održat će sutra prvu ovogodišnju, ali i jednu od posljednjih u ovom sazivu, sjednicu Gradskog vijeća. Pred njima će se naći donošenje Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Labina. Naime, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i regionalnoj (područnoj samoupravi utvrđeno je da gradovi od 10 do 20 tisuća stanovnika u predstavničkom tijelu, odnosno Gradskom vijeću imaju 15, a ne kao dosad 17 vijećnika. Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima utvrđeno ja da u lokalnoj samoupravi koja ima više od 10.000 do 100.000 stanovnika gradonačelnik ima jednog zamjenika, a ne dvoje kao dosad. Najznačajnije su to izmjene i dopune Statuta. 

Vijećnici će odlučivati i o izmjeni i dopuni odluke o lokalnim porezima kojima se ugostiteljima kojima je zbog mjera Nacionalnog stožera onemogućen rad neće za siječanj, veljaču i ožujak obračunati porez na korištenje terasa. Saslušat će labinski vijećnici i izvještaj o radu gradonačelnika za drugo polugodiše prošle godine, a ponovno će, po šesti put, donijeti i odluku o prodaji zgrade bivše apoteke na usponu za Stari grad. 

Sjednica Gradskog vijeća Labina, će se sutra, uz izravan prijenos na Radio Labinu, održati u Maloj dvorani Sportskog centra Franko Mileta, s početkom u 10 sati.