Novosti

Villas Holiday

17.02.2021

KBC Rijeka primarni respiracijski centar za istarske pacijente

U Općoj bolnici Pula smanjuje se broj pacijenata na hospitalizaciji, a kako ističu, i ukupan broj pacijenata s teškom kliničkom slikom koja iziskuje liječenje u Respiracijskom centru.

"S obzirom da je epidemiološka situacija u poboljšanju, uključivo i u Primorsko-goranskoj županiji, te da obje zdravstvene institucije imaju minimalan broj oboljelih s potrebama za liječenje respiratorom, u dogovoru s ravnateljem KBC Rijeka odlučeno je da KBC Rijeka opetovano bude, kako je i od Ministarstva zdravstva odlučeno, Primarni respiracijski centar za Covid pozitivne pacijente iz Istarske županije", ističu iz OB Pula.

Naglašavaju da to ne znači da je Respiracijski centar OB Pula rasformiran, već je trenutno samo konzerviran.

"I dalje na poziciji Mornaričke bolnice ostaje sva potrebna medicinska oprema, uključivo respiratori. U slučaju da opetovano dođe do eskalacije broja pacijenata kojima je potrebno liječenje u Respiracijskom centru, bolnica je u mogućnosti u izuzetno kratkom roku aktivirati rad u vlastitom respiracijskom centru. Posljedično, ova reorganizacija rada nema nikakve negativne posljedice za liječenje Covid pozitivnih pacijenata", piše u priopćenju Opće bolnice Pula, koje potpisuje ravnateljica Irena Hrstić.