Lokalne vijesti

25.06.2014

Noć zabave, glazbe i umjetnosti u labinskom starom gradu

Tradicionalna pučka fešta „Petrova 2014." u organizaciji Grada Labina i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Labina održat će se na trgu u Starom gradu u subotu, 28. lipnja 2014. godine.

Početak je zakazan za 20 sati, kada će u prostoru starogradske Lože biti prezentirana najbolje ocijenjena maslinova ulja uvrštena u svjetski vodič FLOS OLEI naših poznatih proizvođača: Duilia i Bosiljke Belić, Mattea Belcija, PZ Vodnjan, „Olivis“, Bruna Flega, Williama Negrija, Silvana Smokovića te ulja maslinara iz pobratimljenog Grada Manzana: Adriana Leonea i Francesca Beltramia. Uz vrhunska svjetska maslinova ulja posluživat će se delicije restorana „Kvarner“ te vina Istočne Istre vinarije Vinogradi San Martino.

Kao što i priliči prvoj ovogodišnjoj fešti, zabave neće nedostajati. U bogatom programu na Titovom trgu nastupit će Gradski orkestar Labin, Gradske mažoretkinje, Dječji pjevački zbor Mornica, Minicantanti i mladi labinski solisti te RKUD „Rudar“ iz Raše i KUD „Đulistan“ iz Labina. Za veselu i dugu noć brinut će zvijezde domaće estrade „Koktelsi“, koji su garancija dobre svirke i vedrih nota te “Sunglasses Band” iz Pule, koji će zabavljati posjetitelje do ranih jutarnjih sati. Na Šetalištu Kvarner istarski slavuj Serđo Valić brinut će da njegovi „fanovi“ s Petrove odu zadovoljni. Starogradski „amfiteatar“ i igralište u Ulici sv. Katarine, popularni “Đil”, rezervirani su za mlađu populaciju, ljubitelje elektroničke glazbe i disco zvukova.

petrova banner

Dok na trgu traje zabava, unutar zidina starog grada događat će se umjetnost. U 21 sat u Gradskoj galeriji Labin bit će otvorena izložba zagrebačkog akademskog likovnog umjetnika Tome Gerića. Izložbu pod nazivom “U svemiru je sve samo svemir” otvorit će povjesničarka umjetnosti Branka Arh. Dio ove izložbe, koja će biti otvorena do 20. srpnja, bit će postavljen i u Maloj galeriji Zajednice Talijana „Giuseppina Martinuzzi“.

Slijedi otvaranje prve izložbe u sklopu “Art kolonija” mladih umjetnika, a u crkvici sv. Stjepana prvi će tjedan izlagati mladi labinski fotograf Ivan Molnar.

U 22 sata prema Narodnom muzeju, uz svečani špalir Labinskih mažoretkinja i pratnju Gradskog orkestra Labin, krenut će zastava Labin Art Republike i time započeti svečanost otvaranja 12. labinskog kulturnog ljeta. Zastavu Labin Art Republike s balkona Narodmog muzeja spustit će glazbenica i scenska umjetnica Elis Lovrić i tako najaviti početak dva mjeseca dugog niza gotovo svakodnevnih kulturnih događanja u labinskom starom gradu.

Na popularnoj “Špini” u 23 sata započinje koncert odličnog i originalnog vinkovačkog alter-rock benda “Septica”, a nakon njihovog nastupa publiku će zabavljati riječki cover bend “Innuendo”.

Uz bogatu gastronomsku ponudu labinskih ugostitelja prva ovogodišnja fešta u Starom gradu obećava dobru zabavu za sve posjetitelje.

{fcomment}