Scena

28.06.2014

Dodijeljene 21. diskografske nagrade Porin

U vrućoj atmosferi HYPO EVENT Centra dodijeljene su 21. diskografske nagrade Porin!

Četiri Porina dobio je album Olivera Dragojevića "Tišina mora", i to onaj glavni u kategoriji album godine te još za najbolji pop album, najbolju produkciju i najbolju snimku.

Massimo se može pohvaliti s tri Porina, za pjesmu godine i najbolju mušku vokalnu izvedbu (za skladbu "Suze nam stale na put"), a njegove izvedbe su dobile Porina i u kategoriji najbolji kompilacijski album.

Marku Perkoviću Thompsonu i skladbi "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova" je pripao vrijedan Porin za Hit godine, za koji se moglo glasati televotingom, SMS-om i preko web stranice Porina.

Među brojnim novim mladim i kvalitetnim glazbenicima koji su se istaknuli u prethodnoj godini slavio je Silente, koji će u Dubrovnik odnijeti debitantski Porin za novog izvođača godine zasluženog skladbama sa svog prvijenca "Lovac na čudesa".

Značajne Porine u žanrovskim kategorijama dobili su Vinko Coce za album "Morska svitanja" kao najbolji album zabavne glazbe, Pipschips & videoclips i album "Walt" koji je najbolji album rock glazbe, Vatra s albumom "VT" za najbolji album alternativne glazbe, dok je najbolji album klupske glazbe pripao Elementalu za album "U redu je", na kojem su sudjelovali i kao izvođač i kao producent.

radojka sverko porin

Uz Porina za životno djelo, ni ove godine nimalo ne posustaje Radojka Šverko, kojoj je pripao i Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu skladbe "Dodirni mi srce".

Po dva Porina su dobili Psihomodo Pop za skladbu "Donna" (najbolja izvedba grupe s vokalom, najbolji video broj), Majke za najbolji koncertni album i video program "Majke u Tvornici", Vokalisti Salone za najbolji klapski album i klapsku skladbu "Testamentum" . I ovaj je put dva Porina dobio Lado za najbolju folklornu pjesmu i izvedbu, a toliko su ih dobili i Igor Geržina za najbolji instrumentalni album "One click world" i najbolju instrumentalnu izvedbu, te Elvis Stanić za najbolju produkciju i snimku na Oliverovom albumu.

Dva Porina dodjeljena su i za album "Blues for you - tribute to Buha", koji je pobjedio u kategorijama najbolji album blues glazbe i najbolji album sa raznim izvođačima.

Quasarr i Josipa Lisac su zaslužili Porina za najbolju vokalnu suradnju koju su ostvarili u skladbi "Ljubav", dok su Najbolji hrvatski tamburaši pobijedili u kategoriji najbolji album tamburaške glazbe. Aljoša Šerić i Tomislav Šušak dobili su Porina za najbolji aranžman na singlu Pavela "Čuvaj me".

Od diskografa prednjače Croatia Records s 12 Porina i Aquarius Records s 10 Porina, a slijede ih Menart s 5, Dallas Records s 4 Scardona s 3 Porina.

Nagrade u kategorijama klasične i jazz glazbe dodjelit će se u ponedjeljak u 20:30 sati, na svečanoj dodjeli Porin Classic, koja će se moći pratiti na 1. programu HTV-a.

{fcomment}