Scena

03.07.2014

Labin Jazz Festival za početak dvomjesečnog kulturnog ljeta

Večeras počinje trodnevni “festival unutar festivala” Labin Jazz Festival kao dio Labin Art Republike. Otvaranje Labin Jazz Festivala rezervirano je za domaće snage – i to one svjetske klase! Na “Špini” će nastupiti talentirana labinska jazz glazbenica, pjevačica i multiinstrumentalistica Dina Rizvić, u pratnji svojih glazbenih prijatelja - Dušana Kranjca na bubnjevima, Zvjezdana Marjanovića na bas gitari i Ivana Pešuta na gitari. Pred večerašnji nastup Dina Rizvić kaže da ima tremu: (ton – Dina Rizvić). Pripremila je ona za otvaranje Labin Jazz Festivala i jedno iznenađenje, pa će tako s njom tri pjesme otpjevati mlada glazbenica iz Zagreba Nika Turković. Koncert počinje u 21.30 sati.

Druga večer Labin Jazz Festivala, sutra uvečer donosi dva koncerta. Kod Špine će s početkom u 21.30 sati nastupiti Lela Kaplowitz i njezin kvartet, koji uz pjevačicu čine Joe Pandur na gitari, Viktor Lipić na hammond orguljama i Borko Rupena na bubnjevima. U 23 sata glazbena se priča seli na Stari trg, ispred labinskog Malog kazališta, gdje će zasvirati The Mystic Rose Ensemble, predvođen Barbarom Štrbac na vokalu, uz pratnju Darka Mihelića Boće na kontrabasu i Davida Baumgartena na glasoviru.

U subotu, posljednjeg dana Labin Jazz Festival donosi nastup jedne od najvećih hrvatskih jazz zvijezda. Na pozornici kod “Špine” u 21:30 sati koncert će održati Ratko Zjača, gitarist i skladatelj s impozantnom međunarodnom reputacijom, koji već više od desetljeća aktivno djeluje na američkoj jazz sceni. Zjača će nastupiti u pratnji sjajnih glazbenika svog “ZZ Quarteta”, iz kojega svakako treba izdvojiti izvrsnog i inovativnog talijanskog harmonikaša Simonea Zanchinia. Trodnevni Labin Jazz Festival zaključit će se nastupom Gradskog orkestra Labin na Titovom trgu, s početkom u 23 sata.

PR

{fcomment}