Scena

22.07.2014

Noć uličnih zabavljača i svirača pun pogodak

Protekle nedjelje u Rapcu je po prvi puta održan događaj namijenjen svim uzrastima i generacijama pod nazivom „Noć uličnih zabavljača i svirača“.
Bila je to večer koja je podsjetila ne neka stara vremena, kada se zbog gužve u večernjim satima gotovo nije moglo prolaziti rivom. Možda ne tolikim intenzitetom, ali i na ovoj manifestaciji rijeka ljudi je prošla rabačkom šetnicom pažljivo promatrajući svaki kutak u kojem je netko svirao, glumio ili pak na neki svoj osebujan način zabavljao prolaznike.
Čak osam glavnih točaka duž cijele rabačke šetnice bilo je rezervirano za razne zabavljače i glazbenike pa se tako moglo naići na pantomimičare, klaunove, gutače vatre, glazbenike na štulama, žonglere i brojne druge ulične zabavljače.

noc ulicnih zabavljaca rabac1
Glavni dio manifestacije odvijao se na dvije lokacije. Na centralnom dijelu rive nastupio je splitski sastav Wanted King, svirajući najveće hitove kralja rocka, legendarnog Elvisa Presleya. U pauzama između nastupa benda, svoj show imala je grupa uličnih zabavljača iz Pule, koja je izvela zabavnu predstavu za djecu, akrobacije na svili i razne igre s vatrom.
Glavna bina, na kojoj je nastupio bend Le Monde, bila je smještena na samom kraju rive, a ispred nje u izvođenju svojih točaka i uz pratnju benda mijenjali su se breakdance plesači AB Original i Ulični Zabavljači.

noc ulicnih zabavljaca rabac2

noc ulicnih zabavljaca rabac3

Na ostalim lokacijama nastupili su: rockabilly band iz Rijeke River Sharks, Predrag Ljuna, Grandmaster E, Summertime Acoustic, One man band i Duo Shick Shock.
„Po reakcijama rabačkih, ali i domaćih gostiju, koji su se za ovu priliku „spustili“ u Rabac u nemalom broju, možemo zaključiti kako je ovakva vrsta zabave „pun pogodak“, stoga se nadamo kako će manifestacija ući u tradiciju te se održavati svake godine“, poručuju organizatori.
„Noć uličnih zabavljača i svirača“ organizirali su pulski i labinski Rock Caffe, uz potporu Turističke zajednice Labin Rabac.

noc ulicnih zabavljaca rabac4

{fcomment}