Novosti

10.10.2013

Na ISAP-u u Tinjanu 33 izlagača iz sedam zemalja

Internacionalni sajam pršuta održat će se 19. i 20. listopada u Tinjanu. Riječ je o 7. ISAP-u, tradicionalnoj manifestaciji na kojoj će sudjelovati 33 izlagača iz sedam zemalja, i to Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Austrije, Crna Gore, te Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji pršut partner je PROSCIUTTO TOSCANO kojeg proizvodi tvrtka Sapori della Valdichiana.
Internacionalni sajam pršuta bit će otvoren u subotu 19. listopada u 11 sati, ali aktivnosti u Tinjanu, Općini istarskog pršuta počinju već 9 sati Svjetskim prvenstvom u pljočkanju i nastavljaju se dugo u noć. Posjetitelje sajma zabavljat će na koncertu 19. listopada Maja Šuput i „Replay band“, a Jasmin Stavros i „Alfa Time Band“ 20. listopada. Za dobru atmosferu na sajmu brinut će i ''Vesele Štajerke'', „Magnolija“, „Duo Provin'', ''Fenix band'', ''Laguna band'' te svirači na akustičnim gitarama, trubama, harmonikama i klarinetima, kao i „Kumpanija kosirići“. U sklopu ISAP-a bit će održan i eko-sajam, a posjetitelji će uz tradicionalnu izložbu kosira koja se ove godine održava 18. puta moći razgledati i Zavičajnu zbirku ''Enrika Depiera''. Prvog dana ISAP-a za ponoć je zakazan i vatromet.
Ovogodišnji ISAP održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, Istarske županije te Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva kulture. Organizatori sajma su Općina Tinjan , CEROT d.o.o. te Udruga proizvođača istarskog pršuta. Glavni sponzori ove značajne manifestacije su tvrtke Gratis i Ghia staff.