Novosti

16.12.2014

U Prijedoru u BIH završena posljednja izložba u sklopu izložbene turneje “Rudnici kulture”

 

U Prijedoru u Bosni i Hercegovini je u subotu završena posljednja izložba u sklopu izložbene turneje “Rudnici kulture”, koja je započela u Sloveniji, nastavljena u Srbiji i Crnoj Gori da bi završila u Bosni i Hercegovini. Putujuća izložba bila je izuzetno dobro posjećena (ukupno ju je vidjelo više od 4.000 ljudi) te je izazvala veliki interes medija, tako da su je prilozima popratile nacionalne i regionalne TV postaje u svim gostujućim zemljama.

Izložbena turneja realizirana je uz pomoć lokalnih suorganizatora: Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, Center za idrijsko dediščino - Idrija, Fondacija Balkankult intereg – Irig, udruga Terra Nostra – Mojkovac, Javna ustanova "Javna biblioteka" - Banovići i Društvo urbanih umjetnika “Manifest”- Prijedor, te uz financijsku potporu European Cultural Foundation (ECF), Zaklade “Kultura nova”, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva kulture, Grada Labina i Istarske županije.

Projekt “Rudnici kulture” biti će dovršen do kraja ove godine izdavanjem istoimene monografije i dokumentarnog DVD-a te se nastavlja i u 2015. godini, u kojoj će pored dosadašnjih država projekt obuhvatiti i neke nove (Makedonija, Kosovo...).

{fcomment}