Novosti

17.12.2014

Raspisani novi natječaji „Mali projekti za bolje sutra“ i „Razvoj društva“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala  je 15. prosinca natječaje "Mali projekti za bolje sutra" i „Razvoj društva“. Natječaji će biti otvoreni do 15. siječnja 2015., a namijenjeni su organizacijama civilnog društva iz Istarske županije. Natječajna dokumentacija dostupna je na mrežnim stranicama www.civilnodrustvo-istra.hr. u dijelu 'Natječaji' ili 'U fokusu'.

Natječaj "Mali projekti za bolje sutra" raspisuje se za udruge, ustanove i mjesne odbore sa sjedištem u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan i Medulin.

Dodijelit će se sedam potpora uz maksimalni iznos od 10 tisuća kuna. Ovim natječajem se nastoji potaknuti građane na uključivanje u rješavanje problema koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici. Natječaj "Razvoj društva" raspisuje se za udruge iz Istarske županije za dva prioritetna područja: Edukacije za organizacije civilnog društva „Razvijamo se“ s pet dobitnika i maksimalnim iznosom po 10 tisuća kuna, te Projekti spajanja generacija „Pružam ti ruku“, pet dobitnika s maksimalnim iznosom od 30 tisuća kuna.

Natječajem „Razvoj društva“ se kroz podršku organizacijama civilnog društva te umrežavanjem udruga djece/mladih i starijih osoba/osoba treće životne dobi nastoji potaknuti razvoj društva te povećati kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

{fcomment}