Scena

09.02.2015

Sam Smith osvojio je najviše Grammyja

Na 57. po redu dodjeli prestižnih Grammy nagrada, održanoj sinoć u Staples centru u Los Angelesu, najveći pobjednik je bio Sam Smith - britanska zvijezda je kući ponijela čak četiri ovogodišnje nagrade, uključujući i one za Najboljeg novog izvođača, Pjesmu godine ("Stay With Me") i Snimku godine ("Stay With Me" u Darkchild remiksu), dok ga kolega Beck prati s tri, uključujući i onu za Album godine za izdanje Morning Phase (u ovoj kategoriji je došlo i do malog iznenađenja, jer se očekivalo da je skoro sigurno da Album godine za svoje prošlogodišnje vizualno izdanje dobiva Beyoncé). Ovogodišnju dodjelu su nastupom otvorili australski rock veterani AC/DC s pjesmom "Rock Or Bust":

Hozier je predstavio specijalnu verziju hita "Take Me To Church" u kojoj je gostovala Eurythmics zvijezda Annie Lennox:

A veliki pobjednik Sam Smith je predstavio i još jednu verziju svoje poznate pjesme "Stay With Me" u kojoj je ovog puta gostovala Mary J. Blige:

Smith je ovom prilikom izjavio da se "osjeća kao Kate Winslet nakon dodjele Oskara za "Titanic". (mtv.com.hr)

Dodjeli Grammy nagrada prethodi šetnja po crvenom tepihu, koji je dug 150, a širok 25 metara. Po njemu se prošeće do 7000 ljudi. Na ovogodišnjim dodjelama bilo je čak 899 nominacija.

Jedan od zapaženijih nastupa bio je i onaj Tonyja Bennetta i Lady Gage, koji su prošle godine objavili zajednički album Cheek to Cheek, a koji je također jučer nagrađen Grammyjem.

Na OVOM linku, pogledajte popis svih ovogodišnjih pobjednica i pobjednika na 57. godišnjim Grammy dodjelama.

{fcomment}