Scena

10.02.2015

Počinju prijave za 5. festival labinskih bendova

Ovogodišnji Festival labinskih bendova, popularna labinska gitarijada ulazi u svoje peto izdanje. Kroz protekle godine pokazalo se da je ovaj mali festival bio početak procvata labinske nezavisne glazbene scene, koja je samo u prošloj godini ukupno izdala čak 4 albuma, 1 EP, desetak singlova i videospotova te CD kompilaciju labinske glazbene scene Vol.1. s čak 15 autorskih glazbenika i bendova.

Peti festival labinskih bendova održat će se u sklopu 94. obljetnice dana Labinske republike, od 6. do 7. ožujka u labinskom Rock Caffeu. Na festivalu će nastupiti svi bendovi u natjecateljskom dijelu te prošlogodišnji pobjednici Elyn Porter kao gosti večeri. Festival labinskih bendova i ove godine ima natjecateljski karakter, a pobjednik uz brojne nagrade dobiva i pravo predstavljanja Labina na nekoliko glazbenih događaja i festivala. Drugoplasirani bend nastupit će u Puli na Istarskoj gitarijadi 2015.

Ovogodišnje nagrade za pobjednika su :

1. Nastup na polufinalu Hrvatskog Glazbenog Festivala (Zagreb)
2. Pokrivanje troškova puta i boravka na polufinalnoj večeri HGF-a
3. Nastup na velikoj istarskoj gitarijadi u ulozi gosta (Pula)
4. Nastup na Parkfestu (Novigrad)
5. Snimanje singla u labinskom studiju Temple (producent Mauro Širol)
6. Promocija na lokalnim TV i radio postajama (TV Istra, Radio Labin, Radio Pula, Radio Maestral)
7. Pomoć u promociji benda

Prijave traju od 14. do 28. veljače, a za sudjelovanje se mogu prijaviti autorski bendovi raznih glazbenih pravaca, uz uvjet da dolaze iz Labinštine. Svaki od bendova svira po 30 minuta vlastitog autorskog materijala. Kao i uvijek organizatori naglašavaju da ovaj festival nije samo svirka, već potiče i promovira druženje, komunikaciju i solidarnost između predstavnika scene i publike. Pokrovitelj ovog festivala je Grad Labin, koji već nekoliko godina prepoznaje potrebu i važnost ovog i sličnih glazbenih projekata.

Bendovi se mogu prijaviti na:
e-mail: kicostojicmail.com
mob: 098 86 48 234

{fcomment}