Novosti

10.09.2013

Davis Cup susret Hrvatske i Velike Britanije - Među navijačima u Umagu i vojvotkinja od Gloucestera

Britanska princeza Birgitte, vojvotkinja od Gloucestera, posjetit će Istru povodom kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije, koji se igra od 13. do 15. rujna u Umagu. Uz vojvotkinju, na tribinama stadiona Stella Maris bit će i cijeli vrh britanskog teniskog saveza, predsjednik Lawn Tennis Associationa (LTA), Peter Bretherton, a najavljen je i dolazak velikog broja britanskih navijača.

Kao pripadnica uže kraljevske obitelji, vojvotkinja od Gloucestera nosi službenu titulu Njezino kraljevsko visočanstvo i često zastupa britansku kraljicu Elizabetu na važnim događajima u inozemstvu. Dankinja podrijetlom, princeza Birgitte supruga je princa Richarda, vojvode od Gloucestera, najmlađeg unuka kralja Georgea V. i bratića kraljice Elizabete. Pokroviteljica je velikog broja obrazovnih i humanitarnih organizacija, a nakon smrti princeze Diane preuzela je i njezinu dužnost predsjednice Kraljevske glazbene akademije.Službena rezidencija vojvode i vojvotkinje od Gloucestera je palača Kensington, koju dijele s prijestolonasljednikom princom Williamom, njegovom suprugom Kate, vojvotkinjom od Cambridgea, i njihovim novorođenim sinom princom Georgeom.

Davis Cup susret u Umagu izaziva veliki interes u Velikoj Britaniji, gdje je popularnost tenisa naglo porasla nakon wimbledonske pobjede Andyja Murrayja. Prema najavama britanskih medija, Murray bi mogao uz oba pojedinačna susreta nastupiti i u igri parova.

Hrvatsku reprezentaciju predvodi 35.igrač svijeta Ivan Dodig, koji je u odličnoj formi i od početka godine je napredovao za gotovo 40 mjesta na ATP ljestvici. Dodig je pozvao sve gledatelje da dođu u Umag bodriti njega i njegove kolege iz reprezentacije.„Siguran sam da će biti jako zanimljivih mečeva, posebno protiv Murrayja. Očekujemo veliku podršku navijača, nadam se da će domaća publikabiti naš šesti igrač'', poručio je Dodig.

 

www.radiolabin.hr-5