Scena

16.07.2015

Lubenice spojile Gustafe i Crvenu jabuku

Crvena jabuka i Gustafi predstavljaju prvu suradnju, pjesmu "Lubenice" koja najavljuje novi album Crvene jabuke. "Lubenice" je vedra pjesma, puna ritma, a zarazna, hitoidna melodija natjerat će svakoga da zapjeva i uhvati ritam s Jabukom i Gustafima.  Spoj dviju legendarnih grupa rezultirao je neupitnim hitom.

Autor glazbe i teksta pjesme je Igor M. Ivanović, glazbenik koji se ovim poslom bavi više od trideset godina. Karijeru je započeo još u vrijeme Novog vala, svirao je u nekoliko grupa, među kojima je i Crvena jabuka.

Na pitanje kako je došlo do suradnje s Gustafima, Dražen Žerić Žera, najveći romantik ovih prostora, odgovara: "Često se u životu dogode neke stvari koje su se jednostavno morale dogoditi. Jesu li nas spojile zvijezde ili se to zove sudbina, ne znam, očito je to unaprijed bilo planirano negdje, a mi to naravno nismo znali. Ali "Lubenice" je dokaz da je tako. Jer da nije, ne bi danas slušali Lubenice. Drago mi je da smo se našli, suradnja s Gustafima je došla kao pravo osvježenje za ljeto."

Crvena jabuka će u subotu 22. kolovoza održati veliki koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Dolazak na ovaj koncert već su sada najavili obožavatelji iz Slovenije, Italije, Austrije, te gosti koji su svoj ljetni odmor odlučili provesti na Kvarneru. Tako je to svugdje gdje Jabuka svira! Ulaznice za taj koncert mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: u sustavu Eventim, mojekarte.hr, Festival Opatija, kiosci Tiska, prodavaonicama Dallas Recordsa i CD shopa Dandy (Robna kuća RI, Rijeka).