Scena

23.07.2015

Trouble Keitha Richardsa

„Prva gitara“ The Rolling Stonesa, Keith Richards, donosi potpuno novi singl, naziva „Trouble“. Nakon 20 godina, Keith Richards objavit će novi, treći po redu solo album, a „Trouble“ je pjesma koja ostavlja jasan utisak kako će novo studijsko izdanje zvučati.

Iako je na novom singlu sam odsvirao dionice električne, akustične te bas gitare, Keithu su u stvaranju pripomogli Steve Jordan na bubnjevima, Waddy Wachtel na gitari te Bernard Fowler kao prateći vokal. Produkcijom i pisanjem nove pjesme također su se pozabavili Keith Richards te stari prijatelj Steve Jordan.

„Ništa nije slično ulasku u studio, kad nemaš apsolutno nikakvu ideju što te čeka na izlasku. Ako tražite 'nevolju', došli ste na pravo mjesto.“ – Keith Richards

Novi iščekivani studijski album nosit će naziv „Crosseyed Heart“, a u Hrvatskoj ga očekujemo 18. rujna. Kao i na novom singlu, i na produkciji albuma Keith je radio s kolegom Steveom Jordanom, a zajedno su napisali većinu pjesama koje će se naći na novom studijskom izdanju. Richards je na albumu surađivao s nekolicinom izvođača, a najzamjećenija suradnja je ona s Norah Jones na baladi „Illusion“, u kojoj je osim vokalom, pripomogla i pisanjem teksta.

Osim novog singla „Trouble“, koji je odraz Keitha Richardsa, na novom albumu „Crosseyed Heart“ naći će se country pjesma „Robbed Blind“, „Love Overdue“ s primjesama reggaea te veoma živopisno nazvana pjesma „Blues In The Morning“.

U iščekivanju novog albuma, hrvatskoj je publici singl „Trouble“ dostupan u digitalnom obliku.