Scena

30.10.2015

Novo izdanje povodom 80. godišnjice rođenja Elvisa Presleyja

Danas je objavljeno još jedno sjajno izdanje s pjesmama Elvisa Presleyja, ali ovoga puta u orkestralnoj izvedbi (Legacy Recordings/Menart). Uz orkestar, legendarne su pjesme osvježili i duet s Michaelom Bubléom (“Fever”), gostovanje talijanskog pop tria Il Volo (“It’s Now or Never”) te Duanea Eddyja (“An American Trilogy” i “Bridge Over Troubled Water). If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra, fokusiran je na Elvisov nezamjenjivi glas i naglašava pravu moć kralja Rock and Rolla. Snimljen je u Abbey Road Studios u Londonu, producirali su ga Don Reedman i Nick Patrick. 14 legendarnih Elvisovih izvedbi obogaćeno je aranžmanima The Royal Philharmonic Orchestra.

“Ovo bi za Elvisa bilo ostvarenje sna”, rekla je Priscilla Presley o projektu te nadodala: “Volio bi svirati s tako prestižnim simfonijskim orkestrom. Glazba, sila koju osjećate u njegovom glasu i orkestru je točno ono što bi i on učinio”. “Ne može bolje od Abbey Road Studios i Royal Philharmonic Orchestra, a Elvis zaslužuje najbolje što postoji”, rekao je Don Reedman.

Ovo je izdanje dio proslave osamdesete obljetnice Elvisovog rođenja. Izdanje će biti dostupno kao CD i 2LP. Album je najavljen sjajnom izvedbom “Burning Love” , a u Hrvatskoj će biti u prodaji od sljedećeg tjedna.

{fcomment}