Scena

23.12.2013

Povratak kraljica i kralja rocka na RockTarati

«Punoljetnost» pulskog Rock Caffea obilježena je prošle godine i osnivanjem jedinog istarskog ženskog benda – grupe Rock Queens – koja je tada premijerno u velikom stilu nastupila u sklopu manifestacije RockTarata u Puli.

Iako je grupa tada osnovana s namjerom da održi samo jedan nastup, zbog izuzetno velikog interesa ovaj sastav kojeg čine tri pulske glazbenice - pjevačica Nataša Petrić Tasha, basistica Tea Tidić, bubnjarka Luana Racan i riječki gitarist Alen Brentini, odlučili su nastaviti sa svirkom, te su godinu dana od premijernog nastupa nastupili ponovno – i to ove nedjelje pred punim šatorom na Portarati, gdje se održava peto izdanje manifestacije RockTarata u organizaciji Rock Caffea i Grada Pule.

Rock Queens1
Žestokom svirkom rock kraljice i kralj rasplesali su publiku koja je i u nedjeljnu večer bila itekako dobro raspoložena – a na repertoaru su se našle skladbe grupa Skunk Anansie, Clash, AC/DC, Led Zeppelin, Green Day… Prvi rođendan Rock Queens i 19. rođendan pulskog Rock Caffea obilježeni su šampanjcem i zdravicom, a publika je dugim aplauzom na kraju koncertne večeri dozvala na bis Rock Queens te su oni izveli kultni klasik grupe AC/DC – «Highway to Hell».
Odličnu koncertnu uvertiru priredili su pobjednici ovogodišnjeg Croatian Blues Challengea - karlovačka grupa Zamba predvođena gitaristom i pjevačem Borisom Novačkim. Oni su pak predstavili vrsno poznavanje materije bluesa s repertoarom brojnih blues klasika, a kvalitetom izvedbe još jednom su opravdali titulu pobjednika Croatian Blues Challengea, zahvaljujući čemu će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom blues natjecanju u Memphisu.
Program RockTarate se nastavlja do 31. prosinca te predstavlja svake večeri od 20 sati koncertni program.

FOTO: Heni Tade