Novosti

26.12.2013

Sanja Cvjetko Jerković predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata

Nova predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata je Labinjanka sa zagrebačkom adresom Sanja Cvjetko Jerković. Ona je u Labinu prisutna kao suradnica na pripremi projekata Atrium i Podzemni grad. 

Sanja Cvjetko Jerković rođena je 1977. godine u Labinu. Diplomirala na Arhitektonskom Fakultetu, Sveučilišta IUAV u Veneciji, pod mentorstvom prof. Luciana Semeranija. Već 2000. godine započinje s radom na istom Arhitektonskom Fakultetu, Katedra za projektiranje, kao istraživač na znanstvenim projektima, a nedugo potom i kao stručni suradnik na nastavi. Tijekom 2005. i 2006. godine honorarni je asistent na Arhitektonskom Fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu. Od 2006. godine zapošljava se na Arhitektonskom Fakultetu, TU Delft, gdje će uskoro braniti doktorsku dizertaciju na temu Infrastrukturalne Arhitekture.

 

Osim fokusa na edukaciju i znanstveno-istraživačku djelatnost, paralelno se bavi arhitektonskom praksom, izdavaštvom i organizacijom stručnih izložbi, skupova i predavanja.
Radovi su joj prezentirani na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagrebački Salon, Rotterdamski Bijenale i dr). Izdavaštvom se aktivno bavi tijekom cjelokupnog djelovanja, u svojstvu urednika i autora priloga u hrvatskoj i inozemnoj stručnoj i znanstvenoj periodici. Svoj rad redovito predstavlja kroz predavanja pri raznim međunarodnim institucijama.