Lokalne vijesti

17.09.2013

Mrak je u tunelu, poručio u raspravi o ostvarenju polugodišnjeg proračuna, općinski načelnik Svete Nedelje Gianvlado Klarić

Polugodišnji proračun Općine Sveta Nedelja ostvaren je u visini od 4.329.927 kuna ili 24,65 posto od planiranog godišnjeg proračuna od 17.562.300 kuna.  Rashodi su u istom razdoblju iznosili 4.275.718 kuna ili 24,35 posto od plana. Općina Sveta Nedelja bilježi manjak od 2.518.327 kuna, rečeno je to na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Svete Nedelje. Općinski načelnik Gianvlado Klarić kazao je kako općina ima stalne prihode i kako je ostvarenje proračuna relativno zadovoljavajuće, a vijećnike je upoznao i s punjenjem proračuna do sredine rujna: (ton – Gianvlado Klarić). Vijećnik s liste Srećka Mohorovića, bivši predsjednik Općinskog vijeća Enco Mohorović zamjerio je novoj vlasti na lošem radu, kazavši kako u 90 dana vlasti nisu ništa učinili, a primijetio je i kako se ovogodišnji proračun sigurno neće ostvariti.

enco mohorovic

Enco Mohorović

Načelnik Klarić njegovo je izlaganje nazvao gotovo licemjernim: (ton – Gianvlado Klarić 1). Govorio je on i o dubiozama koje im je ostavila stara vlast: (ton – Gianvlado Klarić 2). Upitao se i kako se u 90 dana moglo nešto napraviti, kad im je bivša vlast ostavila samo dugove: (ton – Gianvlado Klarić 3). Upitao se on i kada će: (ton – Gianvlado Klarić 4). Izvršenje polugodišnjeg proračuna na sjednici je ipak jednoglasno prihvaćeno.

gianvlado klaric nacelnik

Gianvlado Klarić

www.radiolabin.hr-5