Župan Flego izabran za zamjenika predsjednika Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

valter flego, radio labin

Istarski župan Valter Flego sudjelovao je jučer, u Bruxellesu, na 123. Plenarnoj sjednici Odbora regija, tijekom koje je izabran za zamjenika predsjednika Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju (ENVE). Župan Flego izrazio je zadovoljstvo što će do ožujka 2020. godine, koliko mu traje mandat, imati priliku obnašati ovu značajnu funkciju.

„Standardi zaštite okoliša EU-a među najvišima su u svijetu, a naša je zajednička misija i dužnost nastaviti provoditi učinkovite ekološke politike. O njima ovisi budućnost naše djece i generacija koje će uslijediti“, naglasio je istarski župan dodajući kako upravo regije igraju važnu ulogu u promicanju održivog razvoja na svojim područjima.

U Bruxellesu je tijekom jučerašnjeg dana održana i sjednica Izvršnog odbora Jadransko-jonske euroregije, kojoj je prisustvovao i istarski župan. Na sjednici su učlanjene dvije nove regije - Kalabrija i Zapadna Hercegovina te su definirani zajednički prioritetni projekti kako bi ih se što učinkovitije pripremilo za nadolazeće EU fondove. Župan Valter Flego je održao i niz bilateralnih razgovora s talijanskim kolegama o svim kandidiranim projektima Istarske županije na programe prekogranične suradnje Italija-Hrvatska.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin