Od jeseni na Politehnici studij mehatronike

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

politehnika pula, radio labin

Studij Mehatronike na Politehnici u Puli će se, već od ove jeseni, izvoditi kao redovni, u trajanju od 3 godine (6 semestara), a po završetku polaznici će steći 180 ECTS-a, i postati stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer mehatronike.

Na temelju vlastitih spoznaja, potreba društvene zajednice i osobito Istarske županije (s naglaskom na gospodarske subjekte i potrebe lokalne zajednice) uočena je potreba za uvođenjem suvremenog preddiplomskog stručnog studija Mehatronika koji je usporediv s programima poznatih hrvatskih i europskih veleučilišta/visokih škola/sveučilišta.

Pokretanje studijskog programa utemeljeno je na Sporazumu o suradnji sa stručnim, znanstvenim, istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima, između Politehnike Pula i Tehničkog veleučilišta Zagreb iz travnja 2016. godine. Studij integrira znanja iz mehanike, elektrotehnike i informatike, a isti je usmjeren na nove tehnologije, energetsku učinkovitost i proizvodnju.

Studenti nakon diplomiranja dobivaju polivalentna znanja s opsežnim i širokim spektrom pripreme. Osposobljeni su za interakciju sa stručnjacima iz različitih područja, konstrukciju i projektiranje, proračun i automatizaciju različitih tehničkih procesa, izradu programskih rješenja za vođenje tehničkih procesa u mehatronici, kao i za planiranje proizvodnje i optimizaciju resursa te za suvremeni pristup održavanju i osiguravanju kvalitete.

Program novog preddiplomskog stručnog studija Mehatronike može se preuzeti na web stranici www.politehnika-pula.hr, a sve dodatne informacije potražiti na adresi Riva 6, na broj telefona 052/381-412 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin