Vidimo se u Barbanu na 42. Trci na prstenac!

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

trka na prstenac, radio labin

„Ove godine imamo opet bogat kulturni, sportski, rekreativni i zabavni program, a vrhunac trodnevne manifestacije u Barbanu bit će, naravno, Trka na prstenac koja se održava u nedjelju, 20. kolovoza, od 17 sati na Gradišću. Ponovo smo oživjeli tradiciju noćnog gađanja glinenih golubova, natjecanje se održava u subotu od 21.30 sati, također na Gradišću“, istaknuo je Dalibor Paus, predsjednik Društva Trka na prstenac, na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali i Danijel Učkar, predsjednik Časnog suda Trke na prstenac, Milio Grabović, vođa konjanika, te Aldo Osip, tajnik Udruge.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je pokroviteljstvo Trke, a na središnjem događaju u nedjelju očekuju se brojni uzvanici, važni gosti te posjetitelji iz Istre i čitave regije.

Trodnevni program, najavili su organizatori, 42. izdanja viteško-konjičke manifestacije počinje u petak, 18. kolovoza, podizanjem zastave Trke na barbanskoj placi, a završava nedjeljnim natjecanjem za slavodobitnika Trke. Milio Grabović je istaknuo da su konjanici i konji spremni, redovito treniraju na Gradišću još od početka lipnja da bi bili u vrhunskoj formi na dan Trke. Ove godine prijavilo se 22 natjecatelja, a prolaz u završnicu izborilo je 16 konjanika koji će sudjelovati u nedjeljnom finalu.

„Odlukom Časnog suda uz pomoć Izvršnog odbora i vođe konjanika, a nakon kvalifikacijskog treninga 3. kolovoza, izabrani su najbolji konjanici koji će nastupiti na 42. Trci na prstenac. Prema Statutu Trke, može sudjelovati najviše 16 konjanika, a ove godine za naslov slavodobitnika natjecat će se Milio Grabrović, Maksimilijan Rojnić, Goran Špada, Toni Uravić, Stefano Osip, Silvio Učkar, Sanjin Pliško, Nandi Radola, Stefano Benazić, Aleksa Vale, Luka Kancelar, Toni Vlačić, Kristijan Kancelar, Bruno Kožljan, Gvido Babić i Andrej Kancelar“, najavio je Danijel Učkar.

Uz čast koju donosi osvajanje naslova slavodobitnika, pobjednik do iduće Trke “vlasnik” je skulpture “Prstenac”, glavne prijelazne nagrade koju je u bronci izlio akademski kipar Josip Diminić, te Štita, počasne nagrade predsjednika Republike. Tu je i novčana nagrada koju dodjeljuje tvrtka ABS stolarija.

prstenac najava 1

Prije glavne Trke, u subotu, 19. kolovoza, održava se Trka za viticu koja je također napeta i atraktivna za publiku. Novitet ovogodišnje manifestacije je i atletska utrka „Prstenac“ koja se također održava u subotu, s početkom u 18 sati sa startom i ciljem na Gradišću. Trči se 7,7 kilometara, a zainteresirani sportaši i rekreativci mogu se prijaviti na mail TZ-a Barban ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Kako je naglasio Aldo Osip, atletska utrka pruža im jedinstvenu priliku da upoznaju Barban i potom uživaju u zabavi na nekoliko lokacija. U organizaciji utrke, uz Turističku zajednicu općine Barban i Društvo Trka na prstenac, sudjeluje i Atletski klub iz Medulina.

Zabavni program također je bogat. U petak, 18. kolovoza, u Roy baru sviraju Lighthouse band i Nikola z Kukurini. U subotu na placi veliki je koncert Mladena Grdovića i grupe Romantic, uz Lighthouse band kao predgrupu, a kod Stare škole nastupa Serđo Valić. Iste večeri u Roy baru posjetitelje će zabavljati DJ Nikola z Kukurini uz party iznenađenja. Za završnu nedjeljnu feštu na placi pobrinut će se Koktelsi, Alen Vitasović i Alfa Time band, kod Stare škole publika će uživati uz Lighthouse band, a u Roy baru uz DJ-a Nikolu z Kukurini i legendarni pulski The Night Express band.

Više o manifestaciji na
Facebook stranici https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/
ili web stranici: http://trkanaprstenac.hr

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin