♫ Podizanjem zastave danas počinje 42. Trka na prstenac

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

trka na prstenac, radio labin

Podizanjem zastave „Trka na prstenac“ večeras u Barbanu počinje 42.Trka na prstenac, koja će završnicu imati u nedjelju kada će se na Gradišću za „Prstenac“ boriti 16 konjanika. Zastava će se podići u 20 sati. Pola sata kasnije izložba je iz fundusa likovne galerije „Milotić“ na temu „Konj kao izazov i likovna inspiracija“, a u 21 sat kazališna predstava „Mistero Buffo“ Darija Foa u izvedbi Valtera Roše. Posjetitelje će od 22 sata u Roy baru zabavljati Lighthouse bend.

Sutra u 17 sati na Gradišću se trči 22. “Trka za viticu“, a u nedjelju u 17 sati glavna je trka Trka na prstenac. Konjanici su spremni, veli načelnik Općine Barban i predsjednik Društva Trke na prstenac Dalibor Paus te kaže kako su ove godine: (ton – Dalibor Paus). U nedjelju će se u Barbanu na Trci, najavio je Paus okupiti gotovo cijeli državni vrh. Dolazak su potvrdili premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar turizma Gari Capelli, a pokroviteljicu Trke, hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, predstavljat će njezin izaslanik saborski zastupnik Anton Kliman.

Barbanci su pripremili i bogat popratni program. Tako će se danas održati turnir u briškuli i trešeti i malonogometni turnir. Sutra će se učenici osnovnih škola natjecati na 5. Robotrci na prstenac, a u 13 sati je turnir u pljočkanju. U 18 sati atletska je utrka „Prstenac“, a u 21.30 sati na Gradišću gađanje glinenih golubova. U večernjim satima održat će se program pod nazivom Retrospective Miss kojom prilikom će Gledis Šprah promovirati svoju knjigu pod nazivom „Sad je dosta“, dok će u glazbenom dijelu nastupiti mladi barbanski virtuoz na harmonici Ivan Licul i aktualna Miss Hrvatske Angelica Zacchigna. Za dobru zabavu kod Stare škole bit će zadužen Serđo Valić, na Placi će pjevati Mladen Grdović i grupa Romantic, a u Roy baru zabava je uz DJ-a Nikolu z Kukurini.

paus

 

U nedjelju program počinje u 12 sati sportskim programom za najmlađe, u 16 sati promenadni je koncert limene glazbe i mažoretkinja. Nakon Trke na prstenac nastupit će KUD Barban i njihovi gosti. Mnogobrojne posjetitelje od 21 sat na Placi će zabavljati Alfa time bend, Alen Vitasović i Koktelsi, a u 22 sata uslijedit će tradicionalni vatromet. Kažimo i da će pobjednik subotnje Trke na viticu biti nagrađen s 10 tisuća kuna, dok će pobjednik Trke na prstenac, uz novčanu nagradu od 30 tisuća kuna, u prijelazno vlasništvo dobiti skulpturu Prstenac i štit predsjednice Republike.

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin