Alen Klabot novi načelnik Policijske uprave istarske

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

alen klabot, pu istarska, radio labin

Alen Klabot novi je načelnik Policijske uprave istarske. Njemu je danas rješenje o imenovanju, koje je donio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikoline Miline, uručio načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj. ''Načelnik Klabot iza sebe ima impresivan karijerni i ratni put. Stavio je ispred sebe sve za boljitak Republike Hrvatske te je pravi odabir i pravi put kojim treba kročiti hrvatska policija. U svom radu imat će punu podršku ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije'' rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj i istaknuo kako će među glavnim prioritetima u radu Policijske uprave istarske biti sigurnost te da očekuje iskorak u radu policijske uprave u svakom pogledu.

Alen Klabot rođen je 1970. godine, a na mjesto načelnika policijske uprave dolazi s mjesta zamjenika zapovjednika specijalne policije MUP-a. Diplomirani je kriminalist, koji je policijsku karijeru započeo 1988. godine kao policajac u Jedinici za posebne namjene. Od 1990. do 1993. godine bio je instruktor specijalističke obuke u Antiterorističkoj jedinici (ATJ) Lučko, nakon čega je od 1994. do 2001. godine obavljao poslove višeg instruktora specijalističke obuke za specijalne situacije u Sektoru specijalne policije MUP-a.

Od 2004. godine bio je zapovjednik ATJ Lučko te je te poslove obavljao 11 godina, sve do 2015. godine, nakon čega je raspoređen na radno mjesto zamjenika zapovjednika specijalne policije MUP-a. Osim završenih seminara u organizaciji MUP-a Republike Hrvatske o postupanju specijalne policije, Alen Klabot završio je i edukacijski program Sjedinjenih Američkih Država za pregovarača te seminar Savezne Republike Njemačke o stilovima rukovođenja policijskim snagama.

Za svoj rad i doprinos u Domovinskom ratu zaprimio je brojna odlikovanja, između ostalih, Red kneza Domagoja, Red bana Josipa Jelačića, Red hrvatskog trolista, Red hrvatskog pletera, Spomenicu domovinskog rata, medalju Bljesak i medalju Vukovar. ''Moj osnovni moto je služiti i štititi. Svojim radom nastojat ću poboljšati rad policije i približiti je građanima. Smatram da uvijek možemo i moramo bolje te da trebamo adekvatno odgovarati novim standardima i zahtjevima koji se pred nas postavljaju. Policija mora djelovati proaktivno i u tom smislu pojačano ćemo raditi na preventivnom djelovanju'' naglasio je načelnik Klabot i istaknuo kako je za dobro obavljen posao ključan timski rad jer se s pravim ljudima i dobrom motivacijom može napraviti mnogo.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin