Istarska županija raspisala natječaj za angažiranje 8 novih vježbenika u sklopu projekta „Moj prvi posao“

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

Istarska županija danas je objavila javni poziv za zapošljavanje 8 novih vježbenika, odnosno za prijem osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. Zbog kontinuiranog interesa, Istarska županija će u narednih godinu dana omogućiti osposobljavanje za mlade vježbenike, koji će biti raspoređeni, sukladno planu i potrebama, po županijskim upravnim odjelima u Puli, Poreču, Pazinu i Labinu.

„Ulaganje u mlade kadrove najisplativija je investicija koja omogućava da sutra budu nositelji razvoja i napretka naše županije. Svjesni smo da je danas, u ovim izazovnim ekonomskim vremenima, pronalazak posla glavni problem za sve mlade osobe po završetku škole i fakulteta, budući da poslodavci uglavnom traže određeno radno iskustvo. Upravo zato osposobljavanje ovog tipa vidimo kao uistinu važan prvi korak u izgradnji njihovih poslovnih karijera.

Zahvaljujući projektu „Moj prvi posao“ čak 2048 osoba u protekle četiri godine steklo je svoje prvo radno iskustvo diljem Istarske županije, s ciljem omogućavanja stjecanja znanja i vještina potrebnih u poslovnom svijetu. Istarska županija aktivno sudjeluje u projektu čime, zajedno s ostalim projektima, dajemo svoj doprinos stvaranju regije znanja, regije koja ulaže u mlade i u kojoj oni žele ostati“, istaknuo je župan Flego. Vježbenici će za svoj rad primati mjesečnu naknadu u iznosu od 2400 kuna i imaju pravo na refundaciju troškova prijevoza u iznosu do 1000 kuna. Istarska županija vježbenicima osigurava mentora, materijalne i prostorne uvjete za rad. Dodatne informacije o natječaju moguće je pronaći u Narodnim novinama i na službenim Internet stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr.

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin