♫ Otvoren natječaj Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

zajedno za zajednicu, radio labin

Danas je na mrežnim stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije i njihove partnerske Zaklade „Kajo Dadić“ iz Splita otvoren prvi tematski natječaj za organizaciju civilnog društva iz tematskog Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“.

Iz fonda će se financirati projekti udruga i ustanova koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, potaknuti volonterstvo, riješiti konkretne probleme detektirane u lokalnim sredinama te povećati kvalitetu života domicilnog stanovništva i turista kroz brojne besplatne sadržaje i aktivnosti.

Fond je nastao kroz istoimeni projekt koji je financirala Nacionalna zaklada, a upravo inovativni model financiranja čini ovaj Fond jedinstvenim u Republici Hrvatskoj. Govori upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Može Glavan: (ton – Helga Može Glavan). Tri turističke organizacije, Valamar Riviera iz Poreča, Milenij hoteli iz Opatije te Turistička zajednica Općine Brinje, pokazale su filantropski duh postavši prvim članicama Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“, prepoznajući važnost ovakvog udruživanja u organiziranu korporativnu filantropiju. Ukupna vrijednost natječaja iznosi 125.000,00 kuna, a najveća vrijednost koju prijavitelji mogu tražiti iznosit će 25.000,00 kuna.

Prilikom prijave na natječaj, koji pokriva područja uređenja okoliša i javnih prostora te inovativne sadržaje i aktivnosti za domicilno stanovništvo i turiste, veli Helga Može Glavan: (ton – Helga Može Glavan 1).  Pravo prijave imat će udruge i ustanove koje imaju sjedište registrirano na području Istarske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije, a aktivnosti projekata provodit će se na području Grada Poreča, Grada Labina, otoka Krka i Raba, Grada Opatije, Općine Brinje i Grada Dubrovnika.  Natječaj je otvoren do 17.ožujka.  Više informacija o natječaju  te obrasci potrebni za prijavu dostupni su na web stranicama: www.civilnodrustvo-istra.hr, www.filantropija.hr.

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin