Poreč Open Air festival vraća se na ulice i trgove Poreča

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

poreč open air, valamar riviera, radio labin

Poreč od 23. lipnja do 16. rujna opet postaje velika pozornica na otvorenom uz najduži i najsadržajniji domaći festival - Poreč Open Air. Nakon uspješnog prvog izdanja festivala koje je prošle godine posjetilo više od 50.000 domaćih i stranih gostiju, vodeća turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima gradom Porečom i Turističkom zajednicom Poreč i tvrtkom MPG, organizatorom festivala na porečke ulice i trgove, kao i na otok Sveti Nikola, dovodi više od stotinu atraktivnih događanja koja će i ovog ljeta Poreč učiniti nezaobilaznom destinacijom vrhunske zabave.

U šarolikom programu koji između ostalog uključuje i live glazbene večeri, filmske projekcije pod zvijezdama, ulične performanse i kazališne predstave, posjetitelji svih uzrasta i ukusa imat će priliku uživati besplatno. Službeni početak Poreč Open Air festivala 23. lipnja počinje besplatnim Poreč Rock Off koncertom koji na glavnu pozornicu na rivi dovodi čak dva velika hrvatska rock izvođača - Vatru i Pavel.

Glavnu pozornicu na rivi ovog će ljeta obilježiti i zvukovi najpoznatijih svjetskih bendova. U sklopu novog programa festivala World Stage, nastupat će vodeći svjetski tribute bendovi koji će svojim originalnim izvedbama, atraktivnim kostimima i show programom garantirati nezaboravnu zabavu.

Otok Sveti Nikola kao i gradska jezgra Poreča i ovog će ljeta oživjeti u šarolikom festivalskom duhu uz još atraktivniji svakodnevni program. U sklopu programa Circus in the City porečkom će rivom zavladati šaroliko društvo akrobata i žonglera čiji će živopisan nastup kulminirati na ljetnoj pozornici s atraktivnim Cabaret Showom. Program četvrtkom bit će rezerviran za najmlađe koji će uz Bal princeza i čarobnu kulisu dvorca na otoku Sveti Nikola uživati u bajkovitoj priči uz mnoštvo sadržaja i iznenađenja.

porec open air 1

Ljubitelje glazbenih večeri ove godine očekuje novi, osvježeni koncept Street Musica na ulicama i trgovima Poreča. Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola nedjeljom će biti u znaku Istra Inspirit interaktivnog obiteljskog zabavno-edukativnog programa, koji je prošle godine izazvao izniman interes kod domaćih i stranih gostiju. Oni željni poznatih filmskih klasika i hitova imat će priliku svakodnevno uživati u programu Open Air Cinema koji će se i ove godine održavati u vrtu Ville Polesini, koji ujedno pruža i najbolji pogled na zalazak sunca.

Posebna događanja festivala također nikoga neće ostaviti ravnodušnim – od svjetlosnog bojanja starogradskih zidina što je postao jedan od omiljenih fotografskih motiva, do jedinstvenog Tunalicious street food događanja 15. i 16. rujna, posvećenog jelima sa svježom, netom ulovljenom tunom. Dvodnevni glazbeni spektakl MTV Summerblast 25. i 26. kolovoza osigurat će nezaboravan provod uz vodeća imena svjetske dance i pop scene i vrhunsku produkciju.

Besplatnim koncertom Gibonnija na ljetnoj pozornici na rivi, ovogodišnje izdanje Poreč Open Air festivala zatvara se 16. rujna. „Kao vodeća turistička kompanija u zemlji naša je odgovornost razvijati destinacije u kojima poslujemo i biti ključan dionik u kreiranju njihova sadržaja. Upravo su sadržaji ono što jača konkurentnost destinacije i našim gostima odmor obogaćuje nezaboravnim trenucima. Poreč Open Air jako je dobar primjer takvog sadržaja, što nam potvrđuju i rezultati festivala kao i odlične reakcije naših gostiju koji se vraćaju u destinaciju. Ovogodišnje izdanje festivala nastavlja svakodnevnom zabavom i raznovrsnim programom za sve uzraste, a mnoge smo programske koncepte unaprijedili i ovaj format širimo i na ostale destinacije“ ističe Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing Valamar Rivijere.

 

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin