I prvi čovjek Ultra trail world toura oduševljen sa „100 milja Istre“

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

Amerikanac Dylan Bowman novi je kralj „stomiljerice“ u Istri. Bowman je za 17 sati, 51 minutu i 50 sekundi istrčao nevjerojatnih 171 km prekrasnih morskih pogleda, divljine te povijesnih znamenitosti Istre i time oborio prošlogodišnji rekord staze za više od 2 sata. Bowman je od samog početka utrke dominirao svojom brzinom i lakoćom kretanja, dok su ga drugoplasirani Talijan Oliviero Bosatelli sa vremenom (18h54'31) i trećeplasirani Škot Paul Giblin (19h21'56) pratili cijelu utrku sa odmakom od sat vremena.

Svjetski poznata Francesca Canepa, Talijanka zaljubljena u utrku „100 milja Istre“, prošla je istu stazu u vremenu od 23 sata, 34 minute i 27 sekundi čime je oborila vlastiti rekord i rekord staze za 4 minute. Pobjedom je ostvarila svoj najavljeni hattrick i najavila novu eru ženskog trčanja na duljim stazama. Fantastične osobne rezultate ostvarile Slovenka Alenka Pavić (24h52'58) i Austrijanka Ulrike Striednig (25h07'21).

Oduševljenje postavljenim rekordima i utrkom, predstavnik Ultra Trail World Toura (UTWT) Florian Darruyre.„Utrku 100 milja Istre ove smo godine sa zadovoljstvom službeno uvrstili u listu Ultra Trail World Toura. Kontinuitetom u vrhunskoj organizaciji utrke, atraktivnim lokacijama i stazom, te srčanim volonterima, Alen Paliska i Marko Gregurić dokazali su nam kako su Istra i Hrvatska zasluženo dobili mjesto među elitom svjetske trail trkačke scene. U slijedećim godinama očekujemo još veći interes globalne trail scene trkača za ovu utrku. Uvjereni smo da nas očekuje sve više rekorda i u muškim i u ženskim konkurencijama na svim stazam.“, kazao je Darruyre.

100 miles 1

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin