♫ U Paladnjakima smo doznali kako pripremiti pravu istarsku pincu

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

pince, paladnjaki, radio labin

Pince ispod čripnje pečene živom vatrom zahtijevaju posebno umijeće u tempiranju vremena pečenja i slaganja uz vatru, posebno kad se istovremeno priprema njih desetak. To je umijeće pokazano na cvijetnu nedjelju u selu Paladnjaki na Žminjštini. Za naš radio taj je proces pripreme pinca, kao i osvježavanje uskrsnih običaja opisao Mirando Mužina. U Paladnjakima je pince pripremalo i nekoliko žiteljki kršanske općine, a nakon što nam je Lenka Šajina, direktorica žminjske Turističke zajednice, predstavila cijelo događanje "Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće", dvije domaćice otkrile su nam svoje recepte za savršenu pincu. Što se još događalo prošle nedjelje u Paladnjakima, poslušajte u snimci emisije Istarski prvi, Radijske istarske mreže.

 

 

 

// Najnovije novosti

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin