♫ Čestitke povodom Uskrsa

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

korizma, uskrs, radio labin

 

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, čestitku svim vjernicima uputio je porečki i pulski biskup monsinjor Dražen Kutleša. U čestitici monsinjor Kutleša kaže kako je dosta Krist uskrišen od mrtvih, više ne umire, smrt više njime na gospoduje: (ton – Dražen Kutleša). Po krštenju postali smo djeca Božja i zadobili poslanje koje nam je ostvariti: svojom radošću navijestiti svima da smo stvoreni za život, da ćemo uskrsnuti i da je naša budućnost u Bogu, u Kraljevstvu nebeskom. Ima li veće radosti od toga? I zato su kršćani ljudi nade, puni radosti, plemeniti, dobrostivi, strpljivi, milosrdni… Kršćanin je drugi Krist!, poručio je porečki i pulski biskup monsinjor Dražen Kutleša: (ton – Dražen Kutleša 1).

Čestitku u povodu Uskrsa uputio je i istarski župan Valter Flego

Povodom predstojećih uskrsnih blagdana, istarski župan Valter Flego uputio je čestitku porečko-pulskom biskupu monsinjoru Draženu Kutleši i svim rimokatoličkim vjernicima u Istarskoj županiji. „U povodu uskrsnih blagdana, upućujem Vam u ime Istarske županije i svoje osobno najiskrenije čestitke sa željom da ga provedete u veselom, vedrom i nadasve duhovnom raspoloženju. Molim da svim vjernicima Rimokatoličke crkve u Istarskoj županiji prenesete moje čestitke uz želju da ga proslave u miru i veselju sa svojim najbližima. Uskrs je blagdan nade i spasenja te simbol pobjede dobra nad zlom. Neka radost najvećeg kršćanskog blagdana podijele sa svojim bližnjima i svim ljudima dobre volje ispunjeni zajedništvom i vjerom u bolje sutra.“, poručio je u čestitci istarski župan Valter Flego.

Povodom predstojećih uskrsnih blagdana, istarski župan Valter Flego uputio je čestitku i parohu pulsko-perojskom, protojereju Goranu Petkoviću i svim vjernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru, uz sljedeću poruku: „Uz tradicionalni pozdrav 'Hristos vaskrse!' srdačno Vam čestitam najveći kršćanski blagdan Uskrs! Svim pravoslavnim vjernicima koji će se ovih dana okupljati u crkvama, molim da prenesete moje želje da Uskrs provedu u krugu svojih obitelji, u istinskom duhovnom ozračju, te da ovaj blagdan dožive uz osjećaje zajedništva i radosti. Uskrs je blagdan nade i spasenja te simbol pobjede dobra nad zlom. Neka radost najvećeg kršćanskog blagdana podijele sa svojim bližnjima i svim ljudima dobre volje ispunjeni zajedništvom i vjerom u bolje sutra.“

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin