Raspisan natječaj za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

civilno društvo, zaklada, radio labin

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je 14. travnja natječaj za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“, a 18. travnja Javni poziv za procjenitelje prijava koje pristignu na natječaj. Natječaj za građanske akcije te Javni poziv za procjenitelje, Zaklada raspisuje temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH potpisanim s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i to za područje pet županija: Istarske, Primorsko- goranske, Karlovačke, Sisačko- moslavačke i Krapinsko- zagorske županije.

Građanske akcije su jednokratne akcije pokrenute od strane skupine građana koji na prepoznati problem u lokalnoj zajednici odgovaraju volonterskim radom. Cilj građanskih akcija je poticanje građanskog aktivizma te poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici. Nakon provedbe natječajnog postupka dodijelit će se financijska potpora za najviše 30 građanskih akcija, pojedinačne vrijednosti do 10.000,00 kuna.

Pravo prijave imaju udruge, zaklade i ustanove (škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi) sa sjedištem u Istarskoj, Primorko-goranskoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Maksimalno trajanje akcije je 3 mjeseca u vremenskom razdoblju od 1. srpnja do 15. listopada. Prijava na natječaj moguća je putem sustava www.financijskepodrske.hr, a rok za prijavu je 15. svibnja u 12 sati.

Osim navedenoga, Zaklada je raspisala i Javni poziv za procjenitelje prijava koje pristignu na natječaj. Na poziv se mogu javiti osobe s područja Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije koje imaju iskustva u području procjene projektnih prijava, aktivnog građanstva, razvoja lokalne zajednice i razvoja civilnog društva u RH, a čije plaće nisu financirane temeljem institucionalne podrške, kroz Sporazum o partnerstvu na provođenju programa regionalnog razvoja civilnoga društva, Sporazum o partnerstvu na provođenju Decentraliziranog modela financiranja civilnog društva te Sporazum o Razvojnoj suradnji u području Centara znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Prijava je moguća putem obrasca za prijavu kojeg je popunjenog, potpisanog i skeniranog potrebno poslati na e-mail adresu Zaklade: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom: ''Javni poziv za prijavu procjenitelja/ica“ najkasnije do 3. svibnja. Zaklada će odabrati 3 procjenitelja koji će izvršiti kvalitativnu procjenu zaprimljenih projektnih prijedloga. Cjelokupna dokumentacija dostupna je na mrežnim stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na www.civilnodrustvo-istra.hr.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin