U Barbanu 3. Mala smotra folklora

Kreirano . objavljeno u kategoriji Novosti

mala smotra folklora, radio labin

U Barbanu će se sutra, a u organizaciji KUD-a Barban održati 3. Mala smotra folklora Istarske županije. Na smotri pravo nastupa imaju isključivo članovi pomladaka folklornih društava, a sudjelovat će devet folklornih društva i ukupno 210 izvođača. Mladi folkloraši predstavit će brojne  plesove koji se plešu u Istri (polka, šete paši, rašpa, stara polka, balo di sedia te čak pet različitih inačica baluna).

Mladi svirači će svirati na tradicijskim instrumentima maloj  i velikoj  roženici odnosno sopeli, mihu, vidalicama  te narodnim instrumentima harmonici triještini i bajsu. Ove godine je prijavljeno šest skupina pjevača koji će se predstaviti raznim tradicijskim napjevima "na tanko i debelo". Bit će prikazane i dječje igre, brojalice, govorit će se stihovi na čakavskom dijalektu. Na  smotri će nastupiti i pripadnici manjina Zajednica Talijana Armando Capolicchio iz Galižane i Društvo perojskih crnogoraca Peroj 1657., čiji će se članovi predstaviti karakterističnim plesovima, svirkom i pjesmama koje njeguju.

Pokrovitelji smotre su Istarska županija i Općina Barban. Organizator KUD Barban,a  suorganizator TZ Općine Barban.  3. Mala smotra folklora Istarske županije na barbanskom trgu počinje u 18 sati.

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin