Britanska soul legenda Seal najavljuje novo izdanje s čak dvije nove pjesme

Kreirano . objavljeno u kategoriji Scena

seal, radio labin

Seal se vraća s novim albumom, koji će nositi naziv „Standards“, a bit će kombinacija njegovog unikatnog vokala te jazz i swing klasika. S iščekivanog izdanja Seal je danas objavio čak dvije pjesme – „Luck Be A Lady“ te „It Was A Very Good Year“, koje je originalno izveo Frank Sinatra. Novo izdanje očekujemo 10. studenog, a hrvatskoj publici dostupno je u Google Play prednarudžbi.

Osim pjesama Franka Sinatre, Seal će u nešto drugačijem tonu oživjeti i pjesme Elle Fitzgerald („I’m Beginning to See The Light“) i Nine Simone („I Put A Spell on You“), a novo izdanje odlučio je stvarati s legendarnim glazbenicima koji su svojevremeno s istima i nastupali. Sealu su se na novom albumu pridružili glazbenici kao što su pijanist Randy Waldman (Frank Sinatra, Paul Anka), basist Chuck Berghofer (Ella Fitzgerald, Ray Charles) i bubnjar Greg Fields (Quincy Jones, Stevie Wonder).

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su aranžman i produkciju novog izdanja „Standards“ oblikovali britanski producent Nick Patrick, višestruko za Grammyja nominiran aranžer Chris Walden te legendarni Don Murray. Album je sniman u United Studios, koji su osnovali Bing Crosby i Sinatra te u slavnom Capitol Records studiju u Los Angelesu, gdje su Frank Sinatra, Nat „King“ Cole, i mnogi drugi stvorili neke od najvrjednijih glazbenih izdanja tog vremena.

U karijeri dugoj 30 godina, Seal je prodao više od 30 milijuna nosača zvuka te broji nekolicinu Grammy, Brit te Ivor Novello nagrada, a o novom izdanju kaže - „Ovo je album koji sam oduvijek želio snimiti. Odrastao sam slušajući tu glazbu tako da je ovo ostvarenje snova. Bila je istinska čast surađivati s ljudima koji su svirali s meni najdražim glazbenicima, i snimati na mjestu gdje je čarolija prvi put nastala.“

Pjesma „Luck Be A Lady“ dostupna je u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.


 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin