Najviše kipića zlatnog gramofona za Adele

Kreirano . objavljeno u kategoriji Scena

adele, grammy, radio labin

Najprestižnija američka glazbena nagrada dodjeljena je sinoć po 59. put. Kipić zlatnog gramofona dodjeljuje se u 84 kategorije po žanrovima od popa, rocka, r&b-a, elektronike preko rapa, jazza i klasike do country, folk, bluegrass, americane, bluz i roots žanrova te latino i meksičke glazbe pa sve do audio knjiga, glazbe za filmsku produkciju i naravno glazbene spotove.

Kao apsolutna pobjednica večeri bila je Adele, koja je osvojila ukupno 5 Grammyja za svoj album "25"; za snimku godine, slbum godine i pjesmu godine, najbolji pop album i najbolju pop vokalnu izvedbu. Održala je emotivni govor posvećen majčinstvu i Beyonce, koju je nazavla svojim svjetlom.

Beyonce je imala najviše nominacija, čak devet, no osvojila je samo dva kipića. S albumom "Lemonade" pobijedila u kategoriji najboljeg urbanog suvremenog albuma, dok je njezin "Formation" najbolji glazbeni video. "Blackstar" Davida Bowieja je najbolji album alternativne glazbe, a najbolji je i u kategorijama likovnog oblikovanja i tehničke izvedbe albuma izvan klasične glazbe! Pjesma "Blackstar" je ujedno i najbolja rock pjesma!

Solange i "Cranes In The Sky" imaju najbolju R&B izvedbu, a hit "Can´t Stop The Feeling" iz Trolova je najbolja pjesma napisana za vizualne medije. Najboljim novim izvođačem proglašen je Chance the Rapper. 

Počast Princeu odao je Bruno Mars s feel-good retro nastupom iz 'Purple Rain' perioda: počelo je s "Let’s Go Crazy", a uslijedile su "Jungle Love" i "The Bird". Adele je svojim nastupom odala počast Georgeu Michaelu.

Popis svih dobitnika pogledajte OVDJE.

 

 

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin