Održani koncerti povodom obilježavanja Dana labinske republike

Kreirano . objavljeno u kategoriji Scena

franko krajcar, rock caffe labin, radio labin

Grad Labin, Udruga IKS i Rock Caffe Labin organizirali su prošlog vikenda dvije koncertne večeri povodom obilježavanja 96. godišnjice Dana labinske republike.

U petak je nastupio odlični istarski skladatelj i multiinstrumentalist Franko Krajcar s grupom Indivija. Iako je publika navikla na malo drugačije glazbeno izražavanje od Krajcarovog, te se večeri često mogao čuti komentar kako je ovo bio jedan od najboljih koncerata u labinskom Rocku. Krajcar je tradicionalno na koncertu izmijenio i zasvirao na oko 15-tak instrumenata; od violine i flaute sve do sopela i istarskog miha u puna dva sata nastupa.

Sljedeći dan nastupila su tri benda s područja Labinštine, pod nazivom „Labinska Scena na Dan Rudara“.  Još su jednom Labinjani pokazali da nema straha za budućnost rock i alternativne glazbe na ovom području te da su i trenutno aktivni bendovi odlični, originalni i uvijek spremni iznenaditi. Večer su otvorili svojim premijernim nastupom, grupa Ne Znam predvođeni mladim Lukasom Bašićem pred prepunim klubom usprkos kiši koja je neumorno pljuštala.

Nakon njih par pjesama u akustičnoj varijanti izveli su Mustard Seeds, a vrhunac koncerta dogodio se kad im se pridružio i basista, pokazujući da Labin ima žestokih bendova koji mogu izaći na svaku svjetsku binu.

Za kraj svoj koncert, nešto duži od ostalih, odradili su odlično uvježbani All Stars Division. Pjevačica Eria Bassani ima odličnu komunikaciju s publikom, dok se u nastupu osjetilo da bend ima uigranu ekipu kojoj ne nedostaje proba. Sve u svemu jedan prekrasna večer koja je protekla u opuštenoj atmosferi i druženju uz, moramo naglasiti, odlične labinske bendove Ne Znam, Mustard Seeds i All Stars Division.

rock koncert

Labinska Scena ima još dva gostovanja u sklopu promocije CD kompilacije „Kompilacija Nezavisne Glazbene Scene Vol.2“ koja je objavljena krajem prošle godine, a koncerti će se održati u pulskom Rock Caffeu 17. ožujka te u zagrebačkom klubu Hard Place 23. ožujka. U Rock Caffeu ovog petak nastupit će novi bend Labinjanke Nicole Vidak, The Nixon Jacks, oko koje su okupljani glazbenici s glazbene akademije u Trstu.

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin