Scena

31.10.2017

Željko Joksimović dolazi u Labin!

Nakon što je prošle godine Parni valjak priredio pravi spektakl u labinskom centru, manifestacija Božić u Labinu ni ove godine nas ne prestaje iznenađivati. Naime, u Labinu će koncert održati jedan od najpopularnijih pjevača s ovih prostora, Željko Joksimović! Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, koncert će biti održan 22. prosinca.

 
 

Joksimović je na Eurosongu 2004. godine predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pjesmom "Lane moje" i osvojio 2. mjesto, nakon ukrajinske predstavnice Ruslane. Na izboru za pjesmu Eurovizije u Srbiji i Crnoj Gori 2005. godine skladao je pjesmu "Jutro" koju je izvodila Jelena Tomašević i dobila drugo mjesto nakon podgoričke grupe No Name. Godine 2006. sklada pjesmu kojom sarajevska grupa Hari Mata Hari na Eurosongu 2006. predstavlja Bosnu i Hercegovinu i osvaja treće mjesto. Napisao je pjesmu "Oro", koju je na Eurosongu 2008. godine Jelena Tomašević pjevala za Srbiju i osvojila 6. mjesto.

Vodio je sve tri večeri Pjesme Eurovizije 2008. u Beogradu.

Pored glazbenog talenta, Željko se ističe i kao poliglot. Prilikom intervjua na Novoj TV rekao je da govori čak 5 jezika i to ruski, poljski, engleski, grčki i francuski. Bio je u žiriju u popularnom glazbenom showu X Factor Adria (sezona 2015.).