Lokalne vijesti

25.11.2017

Poezija i glazba za 80 godina Raše

U organizaciji RKUD-a Rudar iz Raše, u velikoj dvorani u Raši, u petak navečer održana je pjesničko-glazbena večer posvećena 80. godišnjici Raše. U prepunoj dvorani nastupilo je 23 pjesnika Labinštine i susjednih općina, koji su recitirali svoju poeziju pisanu na temu Raše, rudara, životu rudara i njihovih porodica. Slušajući prekrasnu poeziju, oduševljena publika je pjesnike nagrađivala velikim aplauzima.

Bogata večer poezije i glazbe započela je narodnom pjesmom „Pokraj Raše zelen bor mi raste“, koju su na tonko i debelo zapjevale Rafaela Blažina i Adrijana Miletić već na samom početku večeri, oduševile prisutne. S par prigodnih riječi prisutne je pozdravio predsjednik RKUD-a Josip Pino Knapić, dok je program vodila Miranda Škalamera Verbanac. U sklopu večeri nastupili su
Branko Vlačić, Laura Faraguna, Josip Pino Knapić, Teodor Gobo, Ivanka Arefijev, Rina Miletić, Suzana Mušković, Zdenka Načinović, Masimo Vladić, Neda Milenkovski, Miranda Škalamera Verbanac, Danijel Mohorović, Đulija Miletić, Bruna Gobo, Zlata Jurcan Vukelić, Ornela Gergorić, Dragica Gobo Prenc te Emily Brajković i Fata Bećirović, učenice Osnovne škole Ivana Batelića iz Raše, zatim Denis Kontošić iz Barbana, Davorka Flego iz Pazina, Pino Josip Klarić iz Gračišća i Mario Višković, iseljenik iz našeg kraja koji živi u SAD-u. 

Više od dva sata, u bogatom programu poeziju su nadopunjavali glazbenici, Adrijana Miletić na mehu i harmonici, Rafaela Blažina na mehu i šurlama, Morris Gržan na harmonici, Franko Kalac na harmonici-trieštinki, Mihael Šćira na gitari, inače učenik Umjetničke škole Matka Brajše Rašana te Klapa Labin, koja je oduševila svih u dvorani pjevajući pjesme labinskih pjesnika koje je uglazbila Zlata Jurcan Vukelić.

Ovoj prekrasnoj večeri poezije i glazbe, koju su organizirali članovi raškog RKUD-a Rudar, prisustvovale su zamjenica načelnice općine Raša, Tina Damijanić i dogradonačelnica grada Labina Federika Mohorović Čekada. Pokrovitelj ove hvalevrijedne manifestacije je Općina Raša.