Lokalne vijesti

Namještaj Mima

29.01.2018

Održana općinsko-gradska smotra LiDraNo

Osnovna škola Vladimira Nazora Potpićan bila je u petak domaćina općinsko-gradske smotre i natjecanja LiDraNo za osnovnoškolce Labinštine. U kategoriji literarnih radova za županijsku razinu predloženi su radovi Brune Falca, Paole Vlačić i Dina Peruška iz Osnovne škole Matije Vlačića, mentorica kojih je Klaudia Blašković te Nicole Blašković iz Osnovne škole Ivo Lola Ribar mentorice Marize Miletić. 

U kategoriji samostalnih novinarskih radova predloženi su radovi Matije Pajcura iz Osnovne škole Vitomir Širola Pajo iz Nedešćine, mentorica kojeg je Suzana Cvijić Jeremić, radovi Ane Švić i Dore Močinić iz potpićanske osnovne škole, mentorica kojih je Tihana Franković Načinović te rad Karla Strela iz Osnovne škole Ivo Lola Ribar, mentorice Jangele Sušac – Budimir.  Hana Depikolozvane iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Potpićna, mentorica koje je Tihana Franković Načinović i Enver Durmić iz Osnovne škole Ivana Batelića iz Raše, mentorica kojeg je Hasnija Karlović, predloženi su za županijski LiDraNo u kategoriji dramskog stvaralaštva – pojedinačni nastupi. U kategoriji dramskog stvaralaštva – skupni nastupi za županijsku razinu predložena su dva igrokaza, „Pinokio“ Područne škole Rabac Osnovne škole Matije Vlačića, uz mentorice Martu Verbanac i Dilanu Dagotin Mohorović te „Pa, gdje ja to živim!?“ Osnovne škole Matije Vlačića, mentorice Klaudie Blašković. 
 
U kategoriji radijskog stvaralaštva na ovogodišnju općinsku smotru stigla je samo radio igra „Trnoplesari“, rad učenika Osnovne škole Vladimira Nazora, mentorice Tihane Franković Načinović, a svojom je kvalitetom izborila plasman na županijsko natjecanje. U kategoriji školskih listova na natjecanju je sudjelovala Osnovne škola Ivo Lola Ribar, čiji se školski list „Nove iskrice“ izravno plasira na županijsku smotru. List će predstavljati učenik Karlo Strel, a mentorica je Jangela Sušac-Budimir. 
 
O najboljima je odlučivalo Povjerenstvo u sastavu Marina Rade iz potpićanske škole, Romina Miletić iz čepljanske i raške osnovne škole, Marina Hrvatin iz Osnovne škole Vitomir Širola Pajo, Vesna Brenčić iz Osnovne škole Ivo Lola Ribar, Silva Tenčić Stemberger iz Osnovne škole Matije Vlačića te Kristian Stepčić Raisman kao vanjski suradnik. Županijsko smotra LiDraNo 2018. održat će se u Puli 15. veljače, a domaćin će biti Osnovna škola Monte Zaro.