Lokalne vijesti

20.07.2018

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas započinje obilježavanje Dana Općine Kršan

Danas svečanom sjednicom Općinskog vijeća započinje obilježavanje Dana Općine Kršan. Središnji dio proslave  je sutra kada će se na  Sportsko-rekreacijskom centru Pristav od 19 sati predstaviti domaći KUD Ivan Fonović Zlatela, a djelić bogatog kulturnog nasljeđa bošnjačke nacionalne manjine pokazat će i članovi KUD-a „Kršanski ljiljani“. Zabavni program počinje uz zvukove Riballta benda, a večernja zabava svoje će finale imati nastupom klape Rišpet. 

U subotnje poslijepodne  na Sportsko-rekreacijskom centru Pristav svi će posjetitelji biti u prilici kušati domaće proizvode Poljoprivredne zadruge Čepić polje  te degustirati gljivarski kotlić  Udruge Martinčica. U Caffe baru Čepić u Čepiću u subotu će se, s početkom u 18 sati održati turnir u briškuli i trešeti. Nedjeljni program obilježavanja Dana općine počinje u 7 sati u Plomin Luci ekipnim natjecanjem Sportsko ribolovnog društva Plomin u udičarenju. 
 
U 9 sati na streljani u Šušnjevici održat će se lovački turnir u gađanju glinenih golubova, a u 19 sati na nogometnom igralištu u Potpićnu tradicionalni je Memorijalni nogometni turnir „Đermano i Mladen Fable“. U nedjelju navečer u 21 sat na Lombordi u Plominu koncert je tenora Zorana Tomaića. Svečanosti obilježavanja Dana općine završavaju u srijedu 25.srpnja, na Dan svetog Jakova, zaštitnika Kršana, svetom misom koja će se u crkvi u Starom gradu održati s početkom u 11 sati.