Lokalne vijesti

Tehnoline telekom

12.10.2018

Mario Blečić, vijećnik u Općinskom vijeću Svete Nedelje o dječjem vrtiću u Vrećarima

Vijećnik Istarskih demokrata u Općinskom vijeću Svete Nedelje Mario Blečić danas je na konferenciji za novinare još jednom izrazio nezadovoljstvo izgradnjom dječjeg vrtića na lokaciji u Vrećarima, a o čemu je govorio i na sjednicama Vijeća. Prema njegovim riječima lokacija u Vrećarima za većinu korisnika nije primjerena. Trebala se iskoristiti, kazao je parcela ispod Doma za starije osobe u Nedešćini, koja je u državnom vlasništvu te zgrada nekadašnje seoske radne zadruge koja je u vlasništvu općine: (ton – Mario Blečić). 

Kad je lokalni IDS saznao da načelnik nije otišao u Zagreb predložili su mu drugu lokaciju preko puta školskog igrališta u Nedešćini, a koja se mogla kupiti za 200 tisuća kuna te ima svu potrebnu infrastrukturu, no ni to nije prihvaćeno, ustvrdio je Blečić. Trebalo je iskoristi jednu od te dvije parcele, jer, kazao je vijećnik Istarskih demokrata: (ton – Mario Blečić 1). Trebalo je, rekao je i građene upoznati s elementima ugovora potpisanog sa crkvom, na čijem se zemljištu izgradio dječji vrtić. Uvjerio samo se, dodao je u razgovoru s mještanima općine da oni ne znaju što u ugovoru piše te pojasnio: (ton – Mario Blečić 2). 
 
Potkrijepio je to i člancima ugovora, kojeg  su 23. svibnja 2016. godine potpisali u ime općine načelnik Gianvlado Klarić i u ime Porečke i Pulske biskupije, velečasni Milivoj Koren: (ton – Mario Blečić 3). Znam, zašto se vrtić izgradio u Vrećarima, ali o tome ne želim govoriti, jer iako imam saznanja, nitko mi javno o njima ne želi svjedočiti. „Borg je to na lokalnoj razini.“, zaključio je vijećnik Istarskih demokrata u Općinskom vijeću Svete Nedelje Mario Blečić. On svečanosti otvaranja dječjeg vrtića, u utorak u 12 sati na Dan općine, neće prisustvovati  jer, kako je rekao tom projektu svoje pokriće ne želi dati. Sudjelovat će samo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati sat vremena ranije.