Scena

24.10.2018

DJ radionica Kluba mladih ''Klub 21'' kandidat za nagradu Ambasador elektroničke glazbe

Objavom nominacija započelo je glasanje za treću dodjelu nagrade Ambasador elektorničke glazbe. Nagrada se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana. AMBASADOR potiče svježe projekte, programe i autore, platforma je koja se brine za nove kreativce na sceni i odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške. 

Duboko poštujući zajednicu, AMBASADOR je konstruiran u jednakoj mjeri kao nagrada struke i publike, te je otvoreno javno glasanje za više od 110 nominiranih projekata koje je predložila struka u suradnji sa Hrvatskom glazbenom unijom DJ sekcijom. Svoj glas publika može dati na službenoj online adresi www.ambasador.hr sve do 6. studenoga u 23.59h. Scena živi i diše pa je i broj kategorija u svakom izdanju fleksibilan, a ovogodišnji AMBASADOR sastoji se od 25 kategorija - 17 u kojima pobjednika bira publika, i 8 odabranih od struke, dok će DJ godine biti izglasan odabirom publike i struke. Značajni ovogodišnji dodaci nagrade su za doprinos sceni, te udruzi koja promiče i razvija scenu. 

Među nominiranima su DJ radionica kluba mladih „Klub 21“ KUC-a Lamparna, u kategoriji nagrada udruzi za razvoj i promicanje scene, a u toj kategoriji nominirana je i Udruga BukaNoise iz Pule. U kategoriji open air festivala godine nominirani su Sea Star Festival u Umagu, Dimensions Festival i Outlook Festival u Štinjanu. Kotač Pula, nominiran je za najbolji hrvatski klub. Po završetku glasanja, u ponoć 6. studenog, Nadzorni odbor će proglasiti pobjednike, a svečano uručenje nagrada bit će u četvrtak 22. studenog u KUC Travno Zagreb, nakon kojega će 23. studenog uslijediti zasluženi after party.