Lokalne vijesti

27.02.2019

Primarni cilj Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja je biti podrška iznajmljivačima

Danas su na konferenciji za novinare o razvojnim planovima i programu Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja govorili predsjednik Skupštine Gianvlado Klarić i direktorica Turističkog ureda Milena Katičić Miletić.

Ured je s radom započeo prošlog četvrtka, 21.veljače, prvim radnim danom direktorice Milene Katičić Miletić, kazao je predsjednik Skupštine Gianvlado Klarić: (ton – Gianvlado Klarić). Milena Katičić Miletić u uvodu je istaknula kako Općina Sveta Nedelja bilježi kontinuirani rast smještajnih jedinica te kako trenutno ima 243 objekata za komercijalnu upotrebu, 402 smještajne jedinice dok ukupan broj ležajeva iznosi 1.758. Tijekom 2018. godine ostvareno je 108.025 noćenja, što je 9% više u odnosu na isto razdoblje u 2017. godini kada je ostvareno 98570 noćenja.

Navedeno, rekla je, posljedično iziskuje konkretne i planski osmišljene mjere razvoja turizma u općini uzimajući u obzir sve zainteresirane strane.: (ton – Milena Katičić Miletić).

Prva edukacija na temu „Trendovi, diversifikacija i tipovi turista“, koju provode u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Kršan, održat će se ovog petka, 1.ožujka, u prostorima Dječjeg vrtića Kockica u Kršanu. Nadalje, u planu je ulaganje u komunikacijske aktivnosti rekla je Milena Katičić Miletić: (ton – Milena Katičić Miletić 1). Najavila je i: (ton – Milena Katičić Miletić 2).

Ured Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja trenutno je smješten u prostorijama Općine Sveta Nedelja, a u planu je da se do kraja godine ured preseli u zgradu popularno zvanu „ZELENA KOCKA“ na Dubrovi, kako bi bio čim dostupniji svim zainteresiranim korisnicima. „Zelenu kocku“, kazao je Gianvlado Klarić potrebno je dodatno urediti, odnosno sanirati krov i staklenu stijenu, kao u urediti sanitarni čvor, a to zajedno moraju napraviti Mediteranski kiparski simpozij, Grad Labin, Općina Sveta Nedelja i njezina Turistička zajednica. Vjerujem da bi se to moglo dogoditi do sredine svibnja, zaključio je Klarić.