Lokalne vijesti

22.07.2019

Dogovoreni konkretni potezi za pitanje raškog kanala

Konkretni zadaci dogovoreni su na današnjem sastanku predstavnika Općine Raša, Grada Labina, Vodovoda, Hrvatskih voda s predstavnicima skupine građana Raše i Krapna, nezadovoljnih rješavanjem pitanja odvodnje, odnosno kanala koje protječe naseljem.

Nakon gotovo dvosatne žustre rasprave zaključeno je da se radi o privremenim rješenjima, a da će cjelovito rješenje biti realizacija projekta odvodnje Aglomeracije Labin-Raša-Rabac. Brojni građani, nezadovoljni pitanjem odvodnje, okupili su se i pred zgradom Općine.

Dogovoreno je da će ispust kanalizacije u Donjoj Raši u narednih 15-ak dana Vodovod „potegnuti“ nekoliko stotina metara dalje od naselja, prema bivšoj TE Vlaška. Nadalje, Općina Raša zatvorit će se nelegalne priključke kanalizacije u kanal koji protječe Rašom, a Hrvatske vode nastavit će s betoniranjem korita kanala na kritičnim mjestima u naselju.

Osim toga, Vodovod Labin idućih će tjedana dnevno ispirati kanal, ne bi li se spriječilo zadržavanje nepročišćene vode. Grad Labin obvezao se, pak, stati na kraj nelegalnim pražnjenjima septičkih jama na području naselja Kapelica i donja Presika.

Novi sastanak sa predstavnicima građanske inicijative zakazan je za tri tjedna. Više poslušajte sutra u lokalnim vijestima Radio Labina.