Lokalne vijesti

27.09.2019

U novo prvenstvo Rukometni klub Rudan Labin ulazi s potpuno novom momčadi

Rukometni klub Rudan Labin u nedjelju igra prvu prvenstvenu utakmicu u Prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi Jug, a nakon ispadanja iz Premijer lige. U goste odlaze kod Rukometnog kluba Solin. Bio je to povod da sinoć na konferenciji za novinare predstave novu ekipu, jer momčad je napustilo 11 igrača. Neki su otišli u druge klubove, a neki prestali s aktivnim igranjem. Iako smo u samom početku planirali nešto sasvim drugo, brojni odlasci stvorili su situaciju u kojoj moramo krenuti od početka, kazao je trener kovara Mladen Prskalo: (ton – Mladen Prskalo). U pripremnom smo razdoblju odigrali dosta dobrih dionica i ukoliko nastavimo s ovakvim radom i zalaganjem, kako je bilo do sada vjerujem da ćemo za dva do tri mjeseca postati „top“ momčad, momčad koja može igrati sa svakim u ovoj ligi, nastavio je Prskalo dodavši kako će uspjeti sastaviti dobru respektabilnu ekipu: (ton – Mladen Prskalo 1). 

Predsjednik kluba Patrik Franković rekao je kako se radi ne samo o potpuno novoj momčadi, već i novoj filozofiji igre, pa iako žele povratak u Premijer ligu: (ton – Patrik Franković). Prva momčad kovara ima i novog pomoćnog trenera Zdenka Batinića koji je ustvrdio da je igrači naporno trenirali, ali da su upravo oni: (ton – Zdenko Batinić). Novi kapetan Nikola Kostić zadovoljan je s odrađenim pripremama i s ponašanjem cijele ekipe: (ton – Nikola Kostić). Jedni od prošlogodišnje standardne prve sedmorke koji je ostao u klubu Mario Ratkajec rekao je kako su se dobro fizički i trkački pripremili: (ton – Mario Ratkajec). 

Sinoć su predstavljena i dva nova pojačanja, pivot Tomislav Karaula koji je došao iz Karlovca te Dorijan Petrović, desno krilo iz Slavonskog Broda, ali koji je u Rudan Labin došao na jednogodišnju posudbu iz Rukometnog kluba Umag. Njih su dvojica rekli kako jedva čekaju početak prvenstva kako bi se dokazali u novom klubu. Svi su se složili da u Solin idu po pobjedu: (ton – Patrik Franković 1), zaključio je predsjednik kluba Patrik Franković 1). Utakmica u Solinu u nedjelju se igra u 20 sati.